POLJACI ŽELE TREĆI SVETSKI RAT Protestanti u Varšavi isporučili četiri šokantna zahteva NATO liderima
Printscreen/Google maps

Organizatori, građanska inicijativa EUROMAJDAN - Varšava i Fondacija Kažimježa Pulaskog formulisali su četiri glavna zahteva zapadnim liderima.

ZAHAROVA O PRETNJAMA NATO PAKTA Rusija će osigurati bezbednost nuklearnih objekata

Zatražena je veća pomoć da se zatvori nebo nad Ukrajinom pred ruskim napadima i više oružja za Ukrajinu i to hitno, zatim da zemlje NATO počnu da isporučuju Ukrajini više oružja za zaštitu vazdušnog prostora, uključujući tu raketne sisteme zemlja-vazduh srednjeg i dugog dometa.

Pored sankcija protiv ruskih oligarha demonstranti zahtevaju da se potpuno prekinu sve poslovne i trgovinske veze sa Rusijom.

"Svaki evro koji dođe u kasu Kremlja služi za ubijanje Ukrajinaca", poručili su demonstranti.

DRAGI DRUGOVI IDITE KUĆI Putin se obratio ukrajinskim vojnicima: Ne slušajte zločinačka naređenja Kijeva

Poslednji zahtev je potpuni embargo na uvoz gasa i nafte iz Rusije.

"Broj ljudi koji umiru u Ukrajini zbog ruskih zločina raste iz sata u sat. Suviše sporo donošenje odluka u zapadnim zemljama a takođe i nećkanje da osiguraju protivvazdušnu odbranu i hitno isporuče potrebnu opremu ukrajinskim oružaim snagama je nedopustivo", saopštili su organizatori.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Luka

26.03.2022 09:05

E Poljaci uvek ste na pogrešnoj strani.Nemojte kasnije opet jadikovati o velikom zlu koji će zadesiti vaš narod.Stalno izazivate i podstrekavste sukobe

Nena

30.03.2022 13:59

Treba organizatore i učesnike protesta poslati na ukrajinski front da ratuju, da vide kako je to. Lako je praviti demonstracije. Hajte malo da ratujete, da se opametite. NATO može da ratuje protiv Srbije, Libije, Iraka itd., ali ne baš tako lako i protiv Rusije.