poljski sveštenik
Foto: Printscreen/YouTube/ Polityka w Polsce

Otac Tomas Zmarzli iz Crkve Blažene Device Marije je osuđen na 18 meseci zatvora zbog događaja u kom se jedan učesnik orgija predozirao tabletama za erektilnu disfunkciju poznatim kao "vijagra".

"Događaj je organizovalo sveštenstvo i bio je čisto seksualni. Učesnici su uzimali tablete za potenciju", rekao je izvor lokalnim novinama "Gazeta Viborcza".

Otac je pokušao da negira gej orgije, međutim, tokom istrage su utvrđene tačne okolnosti događaja i sveštenik je pozvan da "hitno objasni  situaciju". Sveštenik je proglašen krivim za seksualni delikt, snabdevanje drogom i nepružanje pomoći licu u opasnosti jer nije hteo da otvori vrata svog stana da uđe Hitna pomoć.

Hitnu pomoć je pozvala prostitutka koja je videla da se čovek srušio, ali joj je onda otac Tomas naredio da ode iz stana. Kada su pripadnici Hitne pomoći stigli na lice mesta, prostitutku su zatekli ispred stana.

Sveštenik je odmah razrešen crkvenih dužnosti dok se stvar ne razjasni.

U međuvremenu je katolički nedeljnik objavio da je prekinuo saradnju sa Tomasom Zmarzlijem koji je ranije bio glavni urednik njegovog lokalnog izdanja "Sosnoviec".

Pored zatvorske kazne, ocu Zmarzliju je naređeno da žrtvi isplati 15.000 poljskih zlota (3014,82 funti) na ime odštete i da izdvoji još nekoliko hiljada u fond koji je osnovan za pomoć žrtvama zločina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading