VISOKI ZVANIČNIK EU PRIZNAO Ovo su planovi protiv Rusije
Printscreen Tviter

Odgovarajući na pitanja članova komisije, Borelj je rekao da niko nije govorio o preventivnim sankcijama Rusiji.

RUSKI TENKOVI GRME KROZ BELORUSIJU Lukašenko poručio: Skoro kao da se spremamo za rat

„Ne može biti preventivnih sankcija i ne govorimo o njima. Razmatramo šta treba da se uradi ako se nešto desi, da ne bismo trošili nedelje na rasprave među sobom“, rekao je Borelj. „Ako bude potrebe da delujemo, moraćemo da delujemo“, naglasio je evropski političar i dodao da će „u slučaju agresije na Ukrajinu Evropska unija biti spremna da preduzme mere“.

Prema rečima šefa evropske diplomatije, „Evropska unija istovremeno ohrabruje Ukrajinu da sprovede reforme kako bi mogla bolje da se odupire spoljnom pritisku”.

NEMCI ZABORAVILI ISTOČNI FRONT Berlin otvoreno preti Rusiji

„Govorimo našim prijateljima u Ukrajini da naša podrška treba da dovede do reformi. Pružamo pomoć Ukrajini kako bismo joj pomogli da reformiše svoj politički, ekonomski i pravni sistem“, objasnio je Borelj i dodao da ove promene „treba da učine Ukrajinu demokratskijom i prosperitetnijom”.

U poslednje vreme se u zapadnim zemljama, kao i u Kijevu čuju tvrdnje o mogućoj invaziji Rusije na Ukrajinu. Rusija je u više navrata negirala optužbe za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a da se izjave o „ruskoj agresiji” koriste kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice.

RUSIJA VIŠE NE MOŽE DA TOLERIŠE INVAZIJU NATO NA UKRAJINU! PUTIN: Ovo je stvarna pretnja za nas

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje i smešne i opasne.

Komentari (0)

Loading