PREKRŠILI PRIMIRJE Ukrajinska oklopna vozila ušla u zonu sukoba u Donbasu
Foto: Youtube/Printscreen

„Kršeći treću tačku dodatnih mera za primirje, protivnik nastavlja da raspoređuje oružje i vojnu tehniku u naseljima na teritoriji koju kontroliše Ukrajina“, rekao je portparol pres-službe.

On tvrdi da je oklopna tehnika ukrajinske policije primećena u blizini stambenih zgrada sela Novozvanovka. Kako kaže, jedinice Narodne milicije neprestano prate protivnika, strogo se pridržavajući uslova prekida vatre koji je na snazi, kao i da je spremna da po naređenju komande operativno reaguje na promene situacije.

Rad stanica za radio-elektronsku borbu registrovan je, prema tvrdnji pres-službe, u području naselja Orehovo i grada Zolotoje u zoni sukoba, koje kontroliše Kijev.

„Mobilne grupe 20. bataljona radio-elektronske borbe Oružanih snaga Ukrajine su u područjima Orehovo i Zolotoje uz pomoć stanica 'Bukovel AD' prigušile signale kanala za kontrolu dronova misije OEBS-a“, dodao je portparol pres-službe.

S tim u vezi, napomenuo je da su ukrajinske snage bezbednosti na taj način pokušale da spreče posmatrače misije da otkriju njihovu vojnu tehniku u tim rejonima.

Podsetimo, portparol Narodne milicije samoproglašene LNR Ivan Filiponenko izjavio je u nedelju da Oružane snage Ukrajine opremaju vatrene položaje u seoskoj školi koju su zauzele u blizini linije razgraničenja u Donbasu.

Komentari (0)

Loading