UPLAŠIO SE RUSIJE Predsednik Ukrajine pokušava da spusti loptu
Foto: Youtube/Printscreen

- Imamo samo jedan format u slučaju eskalacije iz Rusije. Međutim, ono što čujem većina država EU i Istočnog partnerstva podržavaju stav Ukrajine. Svi shvataju da bi cena bila vrlo visoka. Međutim, niko ne može zamisliti koliki bi bio broj žrtava i izgubljenih života. Niko to ne želi. Ukrajina sigurno to ne želi. Nisam siguran da svi lideri Evrope jednako razumeju ovu situaciju, jer, na žalost, ne razumeju svi lideri što se dešava na našim granicama - rekao je Zelenski na konferenciji za štampu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji je održan u Briselu.

- Jer će i oni (Rusija) gubiti ljude. Ne daj bože (da se to desi). Ipak, mi verujemo u diplomatski format pregovora - dodao je on.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja "agresivnih dejstava" Rusije u blizini granica Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.

Komentari (0)

Loading