ZELENSKI NA IVICI LUDILA ZBOG POBEDE PUTINA "Treba da mu se sudi u Hagu!" Čestitke stigle i iz Bele kuće
Foto: AP/Foto: AP Ludovic Marin

Komentarišući izlaznu anketu, predsednik Zelenski je u svom noćnom video obraćanju rekao da "ruski diktator simulira nove izbore" i da je Putin "bolestan za vlašću i čini sve da vlada večno".

- U ovoj imitaciji izbora nema i ne može biti legitimiteta. Ovoj osobi bi trebalo da se sudi u Hagu. To je ono što moramo da obezbedimo - dodao je Zelenski u svom obraćanju.

Bela kuća je saopštila da izbori na ruskom jeziku "očigledno nisu slobodni, niti fer" s obzirom na to kako je Putin zatvorio svoje protivnike i sprečio druge da se kandiduju protiv njega.

Podsećamo, prema prvim preliminarnim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin je ostvario pobedu sa preko 87,8 odsto glasova, dok je ukupna izlaznost bila 74,22 odsto.

Putin se borio protiv tri kandidata iz partija koje nisu kritikovale njegovu vladavinu niti invaziju na Ukrajinu — Nikolaja Haritonova (Komunistička partija Ruske Federacije) - 4,6 odsto glasova, Vladislava Davankoa (Partija Novi ljudi) - 4,2 odsto, i Leonida Sluckog (LDPR) - 3 odsto.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading