DESTRUKTIVNA LINIJA Amerika gađa Rusiju u najbolniju tačku: Oglasio se Kremlj, poručili samo jedno
Foto: Shutterstock

Ova odluka daje vlastima u Vašingtonu otvorenu mogućnost za punu primenu zakona o antidampingu kako bi regovale na ono što je Ministarstvo trgovine okarakterisalo kao "tržišne deformacije izazvane sve većim mešanjem ruske vlade u njihovu ekonomiju“, preneo je Rojters.

Povodom ove odluke, oglasio se Kremlj.

"Odluka SAD da Rusiji oduzmu status tržišne ekonomije predstavlja način pritiska na Moskvu, koji ne doprinosi stabilizaciji na svetskim tržištima", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Sputnjik internešenal.

"Postoji samo jedan način da se na to gleda, kako mi se čini — to je nastavak pritiska u svim mogućim pravcima na Rusiju. Upoznati smo sa ekonomskim pritiscima, brojnim sankcijama i tako dalje“, rekao je Peskov na brifingu.

Portparol je dodao da Kremlj vidi da postoji sve veće razumevanje da sankcije nisu uspele da destabilizuju rusku ekonomiju.

"Iako i oni (SAD) pate od inflacije, od haosa na energetskom tržištu. Ovo je jedan od koraka u nastavku ove zaista destruktivne linije, koja ni na koji način ne doprinosi stabilizaciji globalnih ekonomskih tržišta", dodao je Peskov.

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov nazvao je taj potez "nelogičnim" i optužio Vašington da dalje produbljuje "neravnoteže na svetskim tržištima, koje su uzrokovane brojnim nelegitimnim jednostranim barijerama", prenosi RT.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading