ERDOGAN NE KRIJE BES NA LICU Turski predsednik se susreo sa Bajdenom (FOTO)
EPA

Bajden izrazio saučešće Erdoganu zbog žrtava bombaškog napada u nedelju u Istanbulu i preneo turskom predsedniku da će administracija SAD nastaviti da podržava nastojanje Ankare da bude snabdevena borbenim avionima F-16, preneo je Rojters.

Američki predsednik je rekao i da je Turska značajan faktor u prihvatanju zahteva Švedske za članstvo u NATO.


Bajden je zahvalio Erdoganu zbog njegove uloge u obnavljanju sporazuma Ukrajine i Rusije, koji ističe 19. novembra, a postignut je uz posredovanje UN i Ankare, o izvozu ukrajinskog žita iz crnomorskih luka.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je juče da Ankara odbija da primi saučešće SAD povodom napada u Istanbulu, u kojem je poginulo šest a povređeno više od 80 ljudi.

Turska je u prošlosti optuživala SAD, tvrdeći da Vašington obučava i snabdeva oružjem terorističke grupe na severu Sirije, prenosi turski Dejli sabah.

Kad je reč o drugom pitanju o kojem su danas Bajden i Erdogan razgovarali - članstva Švedske u NATO, Turska je uslovila ulazak Švedske i Finske u Severnoatlantsku alijansu izručenjem ljudi koje Ankara smatra teroristima.

 

 

ERDOGAN NE KRIJE BES NA LICU Turski predsednik se susreo sa Bajdenom (FOTO)

EPA

 

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading