VIKTORA ORBANA MUČI "JEDNO PITANJE" Gde je ovde Donald Tramp?!
Foto: EPA/JIM LO SCALZO

Mađarski premijer Viktor Orban pridružio se Tviteru u ponedeljak, otvorivši zvanični nalog koji već ima preko 40.000 pratilaca. Koristiće se za objavljivanje informacija na engleskom jeziku o radu premijera namenjenih međunarodnoj publici, rekao je njegov portparol Bertalan Havasi.

Orban do sada prati samo 42 druga naloga, uključujući papu Franju, političke lidere kao što su Đorđija Meloni, Mateo Salvini, Redžep Tajip Erdogan i Benjamin Netanjahu, kao i nekoliko medijskih ličnosti, uključujući voditelja Foks njuza Takera Karlsona i psihologa Džordana Petersona.

"Hajde da napravimo buku!" napisao je Orban u svojoj prvoj objavi na platformi, koja je brzo prikupila više od 7.000 lajkova i 1.800 retvitova. Na tipičan način na Tviteru, mnogi komentatori su počeli da napadaju političara i kritikuju ga zbog neutralnijeg stava prema Rusiji od drugih lidera EU usred sukoba u Ukrajini.

Orbanov portparol rekao je mađarskoj novinskoj agenciji MTI da je svrha naloga da informiše ljude na međunarodnom nivou o radu premijera.

 

 

Orban, koji sebe u biografiji opisuje kao „borca za slobodu, muža, oca, dedu i premijera Mađarske“, završio je svoj prvi dan na Tviteru šaljivim pitanjem gde se nalazi nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

„Posle mog prvog dana na Tviteru, u glavi mi je jedno pitanje. Gde je moj dobar prijatelj Donald Tramp?" napisao je, priloživši čuveni gif zbunjenog Džona Travolte.

 

 

Tramp je izbačen sa Tvitera početkom 2021. godine nakon pobune na Kapitolu 6. januara u Vašingtonu. Bivši predsednik je optužen za podsticanje na nasilje i zabranjen je na skoro svim velikim društvenim mrežama čim je napustio Belu kuću.

Neki na Tviteru su odmah počeli da se pitaju da li je samo pitanje vremena kada će i sam Orban krenuti Trampovim stopama i biti cenzurisan ili skinut sa platforme, s obzirom na njegovu ozloglašenost među zapadnim medijima establišmenta, koji ga smatraju autoritarnim vođom i previše simpatičnim predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading