Donald Tramp
Foto: AP/Foto:AP

Od prošlog meseca mu je zabranjeno da daje javne izjave o okružnom tužiocu Menhetna Alvinu Bregu ili porotnicima koji rade na slučaju, kao i da izgovara bilo šta što bi moglo da ometa rad suda.

Ipak, bivši predsednik je svakog dana ove nedelje razgovarao sa novinarima ispred zgrade suda na Menhetnu, a Bregov tim tvrdi da je on već najmanje sedam puta prekršio ovu naredbu.

U jednom slučaju, Tramp je u sredu na svojoj platformi Truth Social podelio citat voditelja Foks njuza DŽesija Votersa, koji je tvrdio da su „tajni liberalni aktivisti“ „lagali sudiju kako bi ušli u Trampovu porotu“.

Međutim, ako bi pretresni sudija smeštao Trampa u ćeliju „na nekoliko sati“, krajnji rezultat bi bili „građanski nemiri širom zemlje, svakako u nekim gradovima“, rekao je Preston u panel diskusiji sa voditeljem CNN-a DŽimom Akostom.

„I drugo, politički, ako sam ja Bajdenova kampanja, ne želim nužno da ga vidim u zatvoru, jer će to samo još više upaliti ljude i još više razbuktati“, dodao je on.

Sudija Jaun Merčan će u utorak saslušati argumente tužilaštva o Trampovim navodnim kršenjima naredbe.

„LJudima je dozvoljeno da pričaju o meni, a ja imam naredbu da ćutim, samo da vam pokažem koliko je to još nepravednije“, rekao je Tramp ispred zgrade suda u petak. Bivši predsednik je nazvao naredbu neustavnom, rekavši novinarima da „mora da se ukine“.

Tramp je pretpostavljeni republikanski kandidat koji će izazvati Bajdena na predsedničkim izborima u novembru.

Uprkos tekućem suđenju na Menhetnu i još tri krivična slučaja u toku, on trenutno vodi u većini anketa među aktuelnim predsednikom između jedan i deset poena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading