KAKVA BOMBA Orban otkrio šta mu je Putin rekao pre specijalne operacije u Ukrajini
EPA/AIDAN CRAWLEY

„Bio sam u Moskvi 5. februara i Putin mi je rekao da će učiniti sve da Ukrajina nikada ne uđe u NATO“, rekao je premijer Mađarske.

Pored toga, Orban smatra da bi bivša nemačka kancelarka Angela Merkel uspela da spreči sukob u Ukrajini. Po njegovim rečima, ona se ranije pokazala kao jak lider, kada je 2014. godine uspela da spreči rasplamsavanje ozbiljnog sukoba.

„Da je Angela Merkel ostala kancelarka Nemačke, danas ne bi bilo rusko-ukrajinskog sukoba“, zaključio je Orban.

„Sankcije nas ubijaju“

Mađarski premijer je takođe kritikovao sankcionu politiku EU.

„Sankcije u ovom obliku nas ubijaju… U energetskom pitanju mi smo patuljci, a Rusi su giganti. Sada patuljci sankcionišu gigante“, ocenio je Orban.

Takođe je apelovao da se sankcije „revidiraju i preispitaju“. Orban je upozorio da se zavisnost od Rusije ne zameni zavisnošću od SAD što, kako je rekao, nije u interesu Evrope.

Pratite nas i na Telegramu!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Simke

13.12.2022 08:03

Koliko sam shvatio, Merkelova, EU lideri i Amerika,su zaslusni za ovaj rat,oni su pripremali teren za ovo. Pa skoro je Merkelova dala intervju u kojem je priznala da nisu nameravali da ispostuju sporazum iz Minska iz 2014. godine. Vec samo da dobiju na vremenu da se Ukrajina naoruza i vojska obuči. Znaci, teren je pripreman za ovo.