Suđenje
Foto: AP/Jeenah Moon (POOL)

Porota za istorijski krivični slučaj protiv Donalda Trampa zbog tajnog plaćanja novca yveydi filmova za odrasle Stormi Danijels okončana je u petak, otvarajući put tužiocima i advokatima odbrane da sledeće nedelje iznesu uvodne izjave u ovom slučaju, javlja Rojters.

Dvanaest članova porote, zajedno sa šest zamena, razmatraće dokaze u prvom takvom suđenju kako bi se utvrdilo da li je bivši predsednik SAD prekršio zakon.

Porota se sastoji od sedam muškaraca i pet žena, većinom zaposlenih u kancelarijskim poslovima koji obično zahtevaju viši nivo obrazovanja ili specijalizovanu obuku i povezani su sa višim nivoima prihoda: dva korporativna advokata, soiftverskog inženjera, logopeda i nastavnice engleskog jezika. Većina nije iz Njujorka, već iz celih Sjedinjenih Država, a ima i nekih koji su poreklom i zemalja poput Irske i Libana.

Tramp je optužen da je prikrio plaćanje od 130.000 dolara koje je njegov bivši advokat Majkl Koen dao porno zvezdi Stormi Denijels pre izbora 2016. godine kako bi ona ćutala o seksualnom susretu za koji tvrdi da se desio deceniju ranije.

Tramp je u nekoliko drugih krivičnih slučajeva takođe sebe proglasio nevinim, ali ovo je jedini koji će definitivno biti okončan pre izbora 5. novembra, kada se republikanski političar ponovo namerava suprotstaviti demokratskom predsedniku Džou Bajdenu.

Presuda ga neće sprečiti da se kandiduje za funkciju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading