DRAMATIČNO NA PROTESTU U ZAGREBU Poneli bombe i molotovljeve koktele na sedište HDZ
Tanjug

Hrvatska policija je kod jednog demonstranta pronašla dva molotovljeva koktela i jednu ručno napravljenu eksplozivnu napravu tokom današnjeg protesta hrvatske građanske inicijative "Slobodni zajedno" ispred sedišta HDZ u Zagrebu, preneo je "Jutarnji list"

Radi se o bombi veličine dlana koja je bila sastavljena od određene količine eksploziva i napunjena ekserima. Mladić rođen 2005. godine je priveden i odveden na saslušanje.

Inicijativa "Slobodni zajedno" je tražila ostavku vlade i vanredne izbore, pri čemu su se mogle čuti i poruke protiv uvodenja evra, rodne ideologije ili Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Protest je organizivan nakon izbijanja afere s velikom pljačkom u kompaniji "INA", a organizatori su poručivali da "vladi treba dati otkaz" zbog te i niza drugih korupcijskih afera, prenela je Hina.

Međutim, na Trgu žrtava fašizma afera, "INA" jedva da je i spomenuta, demonstranti su se bunili zbog najavljene promene valute od početka sledeće godine na evro, uvodenja "rodne ideologije" u osnovne i srednje škole, "veštački stvorene" energetske krize, pa su tražili izlazak Hrvatske iz SZO.

 

 

 

Komentari (0)

Loading