MILO ĐUKANOVIĆ STAO UZ TZV. KOSOVO Banana država podržala bratsku narko lažnu državu
Foto: EPA

 Crna Gora podržava članstvo Kosova u Savet Evrope, izjavio je danas u Prištini predsednik Milo Ðukanović, dodao da zvanična Podgorica podržava dijalog sa Beogradom i pozvao Prištinu da pokaže interes za nastavak tog procesa.

Ðukanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani odnose "dveju država" ocenio odličnim i rekao da ovu posetu, kako je naveo, "vidi kao priliku za jačanje međusobnog poverenja, za otvaranje novih prostora za unapređenje međudržavne saradnje".

„Zahvalni smo na činjenici da se Kosovo kreće ka identičnim strateškim ciljevima kao i Crna Gora. Ovo je osnova za nas da podržavamo jedni druge da prevaziđemo izazove na tom putu. Crna Gora je članica NATO-a i na putu smo ka EU. U ovoj oblasti možemo pomoći jedni drugima", rekao je Ðukanović.

On je rekao da zvanična Podgorica prati dešavanja vezana za dijalog Beograda i Prištine, podržavaju ga i veruju, kaže, da samo politički dijalog može da dovede do rešenja.

On je rekao da je važno da Priština u ovom procesu bude dosledna i da pokaže interes da za nastavak dijaloga.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, Ðukanović je rekao da podržava Berlinski proces u kojem učestvuju aktivno sve zemlje regiona.

„Smatramo da je Otvoreni Balkan potekao u trenutku depresije koja je zahvatila zemlje regiona i u trenutku kada su smatrale da su evropske integracije nemoguće. Mislim da je ovo što se dešava stvorilo dobar momenat za dalju integraciju. Nikome u Berlinu ne pada na pamet da blokira proces integracije“, tvrdi Ðukanović., preneli su prištinski mediji.

Printscreen

 

 

Osmani je ocenila da bi priključenje Otvorenom Balkanu značilo još veći uticaj Rusije i kao važno navela da, kako kaže, "zajedno treba da se suprotstavimo ruskoj agresiji i njihovim satelitima koji imaju za cilj destabilizaciju Balkana".

„Ðukanović se pokazao kao važan saveznik. Narod ceni njegov doprinos priznavanju nezavisnosti Kosova i posvećenost borbi protiv zlonamernosti u našem regionu. Ovaj sastanak se održava u važnom trenutku na našem kontinentu, samim tim i na Zapadnom Balkanu. Neophodno je da stanemo rame uz rame protiv ruske agresije i ruskih satelita u regionu, kako bismo održali mir i stabilnost u našem regionu", rekla je Osmanijeva.

Sa Crnom Gorom, kazala je, delimo saradnju u nizu oblasti, a posebno turizmu.

„Ne smemo zaboraviti izuzetan doprinos koji je Crna Gora dala Kosovu 1999. godine, otvarajući put našim izbeglicama“, rekla je Osmanijeva, koja je od Crne Gore zatražila podršku za članstvo Kosova u Savetu Evrope i drugim organizacijama.

Istakla je pritom i nameru da se Priština što pre priključi i NATO-u.

Komentari (5)

Loading
Ja

18.05.2022 17:44

Djukakovic je isto zlo kao i teroristi nemoze tu niko da odluci u tudjoj zemlji kosovo je srbija i nikome se svoja zemlja ne da i napadnuta je bez ikakvog razloga nemoze kosovo u nato kad je ilkegalno u svemu sta rade i kompletno svega prekrsili kao sam illegalnog kosova !!!

Зоран Ловћенац

18.05.2022 17:57

Па наравно шиптар Мило подржава своје шиптаре.Па ко је премијер шиптарске горе хахаха

Aca

18.05.2022 19:53

Milo sa bananama kurti sa organima i javnim kucama bice jedna drzava