NOVI BLAM DŽOA BAJDENA Pomenut i Putin
Printscreen

Nakon što je dve godine otkazana zbog kovida 19 i bojkotovana od strane Donalda Trampa tokom svog predsedničkog mandata, večera je ponovo održana uz nastup komičara Trevora Noa.

Bajdenov govor je počeo šalama o sopstvenoj nepopularnosti u javnosti, godinama i Trampovoj nesklonosti medijima.

- Zaista sam uzbuđen što sam večeras ovde sa jedinom grupom Amerikanaca sa nižim rejtingom od mog - rekao je Bajden.

Njegovi komentari su tada postali ozbiljni i on je zahvalio novinarima na hrabrosti u izveštavanju o Ukrajini i šire, pre nego što je zagovarao nacionalno jedinstvo.

- Otrov izjeda našu demokratiju... a dezinformacije su u porastu - rekao je Bajden.

- Vi, slobodni mediji, važniji ste nego ikada u prošlom veku. Zaista to mislim - rekao je on.

Na večeri novinari i poznati

Večeri su prisustvovali novinari, izvršni urednici, zvaničnici administracije i poznate ličnosti, uključujući Kim Kardašijan i komičara Pita Dejvidsona.

Tokom večeri emitovani su slajdovi u čast prva dva crna reportera koji su se pridružili Udruženju dopisnika Bele kuće i novinara koji su poslednjih meseci izgubili život izveštavajući o ratu u Ukrajini.

Zbog nedavnog porasta zaraze kovida 19 u Vašingtonu, posebno nakon gala večere Gridiron Club početkom aprila, preduzete su mere predostrožnosti.

Organizatori su zahtevali da se svaki gost testira na virus, a neki vodeći zvaničnici, uključujući specijalistu za zarazne bolesti dr Antonija Faučija, povukli su se.

Bajden je iskoristio priliku da se našali na račun prisutnih voditelja Foks njuza - od kojih mnogi izražavaju skepticizam u vezi sa vakcinama u etru - napominjući da su morali da dokažu status vakcinacije da bi prisustvovali.

Bajden nosi masku

Bajden je preduzeo dodatne mere predostrožnosti na događaju, preskočivši deo večere i prisustvovao je samo programu govornika. Odlučio je da ne nosi masku dok govori.

Poslednjih nedelja, predsednik je uglavnom razotkriven na događajima u Beloj kući, ali ti događaji su bili manje posećeni od subotnje večere, na kojoj se očekivalo oko 2.600 ljudi.

Udruženje dopisnika Bele kuće osnovano je 1914. godine i njihova večera se održava skoro svake godine od 1921. kako bi odali počast novinarima koji prate Belu kuću i skupljali novac za stipendije.

Bajden nije mogao da odoli da ne pomene Putina u njegovoj završnoj reči.

"Trevore, zaista dobra vest je da sada možete da 'pržite' predsednika Sjedinjenih Država", rekao je Noahu, koji je prokomentarisao događaj. Ali za razliku od Moskve, nećete završiti u zatvoru", dodao je američki predsednik.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading