BRITANCI U STRAHU! Sedam ključnih zemalja staje uz Putina ako krene rat u Ukrajini!
Tanjug/Ap

Rusija će, ako odluči da napadne Ukrajinu, iza sebe imati čvrstu grupu saveznika, ocenjuje britanski tabloid i pojašnjava. Naime, Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) deluje kao NATO, ocenjuju Britanci. Formiran je od bivših sovjetskih država i zapravo je pakt o bezbednosti.

Šest zemalja koje čine ODKB - Rusija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan, braniće jedna drugu u slučaju napada i neki, ili svi njeni saveznici će verovatno priteći u pomoć predsedniku Putinu u slučaju rata velikih razmera.

Dejli ekspres poidseća da je Rusija nedavno poslala trupe u Kazahstan kako bi pomogla kazahstanskoj vladi u suzbijanju masovnih narodnih protesta zbog korupcije i skoka cena goriva.
Zato se čini verovatnim da će zemlje kao što je Kazahstan na sličan način pružiti vojnu pomoć svom savezniku Rusiji ako to bude zatraženo.

To bi svakako bilo i očekivano, ali postoji još jedna zemlja... Nije ni u Aziji, niti u Evropi i to posaebno brine Zapad... Vladimir Putin i kubanski predsednik Migel Dijaz-Kanel nedavno su razgovarali o „strateškom partnerstvu“ i obećali da će „jačati bilateralne odnose“.

Ovo je izazvalo strahove da bi Kuba mogla da stane na stranu Rusije u sukobu, dozvoljavajući Rusiji da rasporedi svoje nuklearne rakete kako bi "oladila" i primirila SAD ako tenzije eskaliraju oko Ukrajine.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je za ruski kanal RTVI da ne može „niti da potvrdi ni odbaci” mogućnost da Rusija pošalje vojnu opremu na Kubu. Rusija već duže vreme sa najviših državnih instanci obija mogućnost napada i bilo kakve invazije na Ukrajinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Roki

28.01.2022 09:35

Kao sto je Rusija pomogla Jermeniji protiv Azerbejdzana tako treba i Jermeni da postupe.

gege

28.01.2022 15:06

spremajte sklonista, ostrvljani heheheheh

Fund

28.01.2022 19:04

Nema nikakvog rata makar bi neki to zeleli!Ameri su sa saveznicima daleko jači od Rusa a i posjeduju jače i modernije naoružanje(laseri koje ispaljuju iz svemira,fotonske lansere su već montirali u Grčkoj i Rumunjskoj ,sada se montira u Poljskoj.)