NOVI SKANDAL U SARAJEVU, KOMŠIĆ BI DA HAPSI DODIKA Ovo je državni udar
Foto: Printscreen Twitter

 

- Jeste, ovo je pokušaj državnog udara. Ne bih rekao da je RS krenula u rušenje države, nego Dodik uvlači institucije Srpske preko Narodne skupštine Republike Srpske. Činjenica je da takođe postoji vidljiv politički otpor i na nivou građana u sve ovo što radi. On ima tanku većinu u NS RS pa još uvek to može da radi. Mislim da nije uredu da stavljamo jednakost između Dodika i svih ljudi u Srpskoj jer definitivno oni ne misle kao Dodik. Oni gledaju dalje i vide da bi to moglo biti jedna avantura sa pogubnim posledicama za Dodika i njegovu politiku – istakao je Komšić za N1, prenosi Srpskainfo.

 Sve će to nastaviti da postoji. On pokušava da izazove jedan incident, što nasilniji ne bi li imao opravdanje za sve što rade pre svega pred ljudima u RS i one koji su protiv politike pridobio kod sebe - istakao je Komšić.

Dodaje da je njemu kao pokriće dovoljan "bilo kakav incident".

- Bilo kakav incident je njemu dovoljan, kao opravdanje za sve što radi. Sva ta njegova priča ipak nije toliko duboko ukorenjena u RS i u politikama u RS - naveo je Komšić.

On je istako da je od ovog trenutka odgovornost za sve što se dešava na Tužilaštvu BiH.

EPA

 

 

- Ovo što su uradili u ova dva navrata u NS RS jeste ispipavanje pulsa i reakcije i ja sam siguran da će Dodik ići do kraja sa svojim najavama. Po meni, ovo je trenutak da Tužilaštvo reaguje onako kako mu nalaže zakon. Ovde postoji nešto što je organizovana grupa na čelu sa Dodikom, od ovog trenutka odgovornost za sve ono što će se dešavati u BiH leži na Tužilaštvu. Dakle, hoće li raditi svoj posao ili neće. Po državu, po stabilnost je najbolje da oni rade svoj posao. Zato potenciram da odgovor mora ići kroz institucije sistema - kaže on.

Na pitanje da li SIPA, u slučaju da dobije takve instrukcije, može privesti Dodika, kazao je:

- Policija zna šta im je posao, posao nije jednostavan, podrazumeva rizik. SIPA je u stanju uhapsiti bilo koga u ovoj zemlji ako dobije nalog - poručio je Komšić.

Na pitanje novinara da li će međunarodna zajednica reagovati na Dodikove poteze, Komšić je odgovorio:

- Znate kako kažu, pomozi sam sebi pa će ti i Bog pomoći. Pomoći će vam međunarodna zajednica, ne mogu oni trpiti tako nasilno kršenje ustavnog poretka. Oni će reagovati. Nisu reagovali 1992., slažem se, ali jesu 1995. godine. Ja znam šta ja treba da radim i biće dobro. Ne mogu oni ovde stajati po strani na način na koji su stajali 1992. godine. To iskustvo je još uvek sveže i bolno je iskustvo. Nije više stvar čak njihove tačke gledišta BiH, ode to dalje.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading