IZA PROTESTA NA CETINJU STOJI ĐUKANOVIĆ Dodik: Milo se preračunao i prešao granicu
Printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je gostujući na TV Prva da iza protesta u Crnoj Gori stoji Milo Đukanović i da je on pokušao da udari na SPC.Kako je Dodik rekao, Đukanović se preračunao i prešao granicu jer Crkva je simbol jedinstva.

Govoreći o susretu sa mitropolitom Joanikijem rekao je da je to bio prijatan susret i da je mitropolit pokazao svoju veličinu tokom dešavanja u Crnoj Gori.- To je bilo jedno ugodno viđenje, sa čovekom koji je za apsolutno jedinstvo SPC. NJegovo iskustvo je bilo veoma važno da sa umirujućim porukama deluje u situaciji kakva je bila - rekao je Dodik.

Kada su protesti na Cetinju u pitanju, on nema dilemu ko je kriv za te nemire. - Milo Đukanović i njegovi ljudi, nema tu mnogo izbora. To je jedna ideologija koja je bila usmerena da se smanji ne samo značaj, nego i broj Srba u Crnoj Gori. To je bilo šikaniranje Srba, ali svakako litije su doprinele okupljanju ljudi oko crkve - objasnio je.

Dodik je komentarisao i odlazak Nenada Čanka u Crnu Goru, istakavši da ne razume takvo postupanje - Nije u pitanju Čanak, već dokle Srbija može da izdrži "političke prostitutke" koje rade protov njenih interesa - podvukao je.

Kada je reč o zakonu o negiranju genocida, ukazao je da takva praksa ne postoji nigde na svetu - da stranci određuju zakone. Potvrdio je i da je tačno da se pokušava njegovo hapšenje. - Naravno, pokušavaju stalno. Ja ne znam ko ima više krivičnih prijava u Sarajevu od mene, mislim da imam preko stotinu, dodao je.

On ostaje pri stavu da je Kristijan Šmit lažni visoki predstavnik u BiH i voleo da se sastanak Vučića i Šmita nije dogodio.

"Republika Srpska ne može da nestane i to ne treba dovoditi u pitanje. Ona ne može da se ukine, ona će samo jednog dana postati nezavisna zemlja. Nije moguć rat, moguć je mali incident, u nekom smislu. Oni koji bi ušli u RS moraju računati na to da će RS morati da se brani", zaključio je Milorad Dodik gostujući na TV Prva.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading