Aleksandar Vulin
Foto: Printscreen/TV Pink

Komentarišući užasne pritiske na Srbiju i Srpsku, Aleksandar Vulin je kazao da sledi finalizacija zavere protiv Srbije i Srpske i da je Nemačka koja je izvršila genocid u dva rata glavni sponzor rezolucije po kojoj bi Srbi trebalo da budu proglašeni genocidnim narodom.

- Sledi nastavak onoga što je sad finalizacija zavere protiv Republike Srpske i Republike Srbije. U Generalnoj skupštini UN-a treba da se 27. aprila usvoji rezolucija o genocidu, ista ona rezolucija koja je sprečena radom predsednika Vučića i predsednika Putina 2015. godine, sada treba da se usvoji u Generalnoj skupštini. Izbegli su Savet bezbednosti gde su naši pravi prijatelji Kina i Rusija koji bi to sprečili svojim vetom, sada će da puste u Generalnu skupštinu UN da se glasa. Ideja je da se 27. aprila izglasa ta rezolucija, naravno da se mi proglasimo genocidnim narodom i da se 11. jul, dan kada se desio incident u Srebrenici, proglasi međunarodnim danom genocida. Sponzori te rezolucije su Ruanda i Nemačka. Od svih zemalja na svetu Nemačka je ta koja će proglasiti Srbe genocidnim narodom. Od svih zemalja na svetu Nemačka koja je u dva rata izvršila genocid nad planetom zemljom, a ne samo nad Srbima, proglasiće Srbe genocidnim narodom. Nemačka i Ruanda -  kazao je Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da Nemačka govori ispred Evropske unije, SAD ispred NATO pakta da podržavaju ovu rezoluciju plus islamske zemlje koje ne mogu ili neće da zaštite Palestince u Gazi.

- Ovo je način da kažu da nisu protiv muslimana, eto vidite kako podržavamo muslimane u Srebrenici, pa neka Srbi plate za izraelski rat, neka Srbi budu ti koji će platiti za sve to što se dešava sada u Gazi -  poručio je Aleksandar Vulin ističući da sve vreme Zapad pokušava da slučaj Banjska poveže sa Vučićem.

- Nastavak ovih pritisaka jeste informacija koju je pustila obaveštajna služba Albanije prema zapadnim službama koju su prenele to kao činjenicu, a to je da se Srbi sa severa KiM vojnički pripremaju na planini Golija. Čista laž. To je deo osvete službe Albanije za to što im je BIA razbila obaveštajnu mrežu i pohapsila agente. Još važnije, pokušavaju da na bilo koji način povežu Vučića sa onim što se desilo u Banjskoj i da njemu prete hapšenjem kao Dodiku. To je još jedan način da pokušaju da ucene Vučića, samo što on loše reaguje na ucene, bude još tvrđi i oštriji u svojim stavovima posle ucena", poručio je Aleksandar Vulin.

Vulin: Hoće da unište Srpsku

- U ovom trenutku, kao što je predsednik i najavio, u toku je finalizacija zavere protiv Srbije i protiv Republike Srpske, protiv naših vitalnih interesa -  poručio je Aleksandar Vulin komentarišući objavu predsednika Vučića da su pred Srbijom teški dani.

Aleksandar Vulin je istakao da Zapad planira da demontira Srpsku uz kidnapovanje predsednika Dodika, te da Vučić to neće dozvoliti dok je živ.

- Kristijan Šmit je počeo da koristi takozvana bonska ovlašćenja. To znači da može da radi šta god hoće u BiH, ne pitajući i nekonsultujući nikoga i ne poštujući čak ni Ustav BiH, ne poštujući Dejtonski sporazum. Sada je nametnuo izmene i dopune izbornog zakona u BiH, ali na tome neće stati. Sledeće jeste dalje korišćenje bonskih ovlašćenja, krenuće na to da procesuira svakoga ko ne poštuje njegove odluke, izmišljaće priče o tome da se ruši Dejtonski sporazum i naravno u sve to će uplesti i lažne optužbe o korupciji, pred sudovima gde su i tužioci i sudije Amerikanci. Zajedno sa SAD i Velikom Britanijom radiće na tome da se u potpunosti demontira Republika Srpska - poručio je Aleksandar Vulin.

- U ovom trenutku u BiH nalaze se snage za brzo reagovanje koje za svoj zadatak imaju hapšenje Milorada Dodika. Žele da uhapse Milorada Dodika, prete Republici Srpskoj čak i ukidanjem platnog prometa na svaki način, i pokušaće u potpunosti da je demontiraju. Jedino ko stoji na putu tome jeste Srbija, kao neko ko je zaštitnik i garant Dejtonskog sporazuma i naravno predsednik Aleksandar Vučić. Vučiću se preti na svaki način i od njega se zahteva da ni slučajno ne podrži Milorada Dodika i da podrži akciju njegovog hapšenja, da ne spreči njegovo hapšenje. Znam predsednika Vučića i znam da dok je živ neće napustiti ni Republiku Srpsku, ni Milorada Dodika i neće dozvoliti da se takvo nasilje sprovodi ni nad Dodikom,  ali ni nad Republikom Srpskom i nad srpskim narodom - kazao je Aleksandar Vulin.

- Očekujem da će u narednim danima doći do sastanka između gospodina Šmita i predsednika Vučića na kome će predsednik Vučić vrlo jasno reći da on primenu bonskih ovlašćenja ne prihvata i da ona jednostavno nisu moguća kao koncept vladanja u BiH. Ne bih voleo da sam na tom sastanku u ulozi gospodina Šmita,  jer znam da će sastanak biti jako težak i neprijatan kad predsednik Vučić bude rekao šta sve misli i da se apsolutno ne slaže sa politikom Šmita -  poručio je Aleksandar Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
SRPKINJA

27.03.2024 16:58

Vuline ne povlaci se iz politike. Tvoje vreme tek dolazi. Osnuj partiju.

Sendvič molim

27.03.2024 16:58

Šta se bunimo, tu je SNS organizacija a i imamo mnogo glasača svi oni u prve redove pa u napad,ima da satremo svakoga ko nešto loše pomisli protiv Srbije i nas.