dodik
Foto: Alo/Alo Live Printscreen

Ako postoji osoba koja se dobro razume u sitna podmetanja, podvale i prevare onda je to nesumnjivo Dragan Đilas, koji pokušava da takve svoje percepcije o životu prenese na neke odnose i druge ljude, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Đilasa da postoji velika bliskost između njega i Branimira Nestorovića, te da on na neki način "finansira Nestorovićevu stranku", Dodik je odgovorio da su to apsolutne neistine, i da tu nema ničega osim Đilasovog mešetarenja i spekulisanja koje mu služi da tek nešto izjavi za medije, zadovolji malo svoju sujetu i mali politički kapacitet.

- Kod Đilasa je sve teorija zavere. Nikakvog finansiranja prema Nestoroviću nema kao što to zna Nestorović, i kao što znam ja. Dragan Đilas ima samo jedan problem a to je što ne može da dođe na vlast, jer ga narod neće, pa mu je zato svako živ kriv - rekao je predsednik Srpske.

Dodik je istakao da u vezi sa navodnim finansiranjem Đilas fantazira isto kao što fantazira da bi nekad mogao da bude vlast.

- Moja uloga nije da se mešam u unutrašnje stvari same Srbije, što Đilas želi da mi na ovaj način imputira. Ja imam odlične odnose sa Vučićem i to će biti nastavljeno i ubuduće ma koliko to smetalo Đilasu i sličnim njima - rekao je Dodik osvrnuvši se na Đilasovu tvrdnju da postoje neke poruke i veze između njega, Vučića i Nestorovića.

Što se tiče Nestorovića i njegove političke opcije, Dodik je naglasio da veoma ceni činjenicu da ne propuštaju priliku da stanu na stranu Republike Srpske i njenih interesa.

- Đilas vuče poreklo sa ovih prostora, negdje od Drvara, ali ga nikada nismo čuli da brani poziciju Republike Srpske. Ako može bilo čim da je ugrozi onda to čini spekulativno, kao i ovaj put što je uradio iznoseći neistine. Nikada nije stao na stranu Srpske, niti je dao bilo kakvu izjavu u tom smislu, ali mu zato ne smeta da pokaže svoj nizak kapacitet u spekulisanju. Đilas i ljudi oko njega u kontinuitetu kleveću Republiku Srpsku, daju sramne kvalifikacije o nama, smatraju nas teretom, dok sa druge strane glorifikuju BiH. Samo na protreklim izborima u Srbiji koliko smo se naslušali uvreda od Đilasa i njegovih politikih istomišljenika protiv Republike Srpske i našeg naroda - rekao je Dodik.

 S toga, istakao je predsednik Srpske, Đilasu je i preostalo samo da kleveće, izmišlja i podvaljuje, a narod u Srbiji, kao i mi u Republici Srpskoj, davno je prepoznao njegovu političku opciju kao opasnu i zato ga nikada neće ni podržati.

- To pokazuje da se u Srbiji nema ko podržati osim Vučića i njegove strukture. Đilas permanentno pokazuje svoje podaništvo zapadu i zapadnim ciljevima koji su usmjereni isključivo da devastiraju i Republiku Srpsku i Srbiju. Zato narod koji drži do Republike Srpske i Srbije ne bi nikada trebao da da glas takvim političkim opcijama poput Đilasove - zaključio je predsednik Srpske.

(RTRS)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Nikola

04.04.2024 20:42

Ovakvim osobama nije mesto u vlasti, jer će je zloupotrebiti

Ana

04.04.2024 20:47

Već odavno se zna da je Đilas zpadni čovek.