ODBRAMBENI BEDEM U 5 TAČAKA! Evo šta su usvojili Srbi u Banjaluci, Incko pakuje kofere!
Printscreen

Predsednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović kazao je da je današnji sastanak posledica veoma složene situacije posle Inckove odluke o zabrani negiranja genocida.

"Danas smo imali sastanak u punom sazivu predsednika svih parlamentarnih stranaka iz RS-a i imali veoma konstruktivnu raspravu, problematiku sagledanu iz svih uglova", rekao je.

Doneti su sledeći zaključci:

1. Politički predstavnici iz RS-a odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika i smatraju ga neprihvatljivim i ništavnim.

2. Smatraju da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama - Predsedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara BiH.

3. Odbacuju svako nametanje na nivou BiH i ne postoji legalni visoki predstavnik jer nije izabran u skladu s procedurama i odbacujemo saradnju s njim

4. Na sastanku je bilo reči i o drugim aktivnostima koje će biti u narednom periodu

5. Preko poslaničkih klubova biće upućena dva zakona za ovu tematiku, a reč je o krivičnim zakonima

Istaknuto je da se srpski predstavnici neće povući iz institucija BiH već za sada neće delovati jer smatraju da za to nemaju uslove.

 

Na konferenciji za medije politički predstavnici su istakli da je sastanak bio konkretan i korektan te da je postignut jedinstven stav po ovom pitanju i da su svi stavili stranačke interese po strani.

Komentari (0)

Loading