"KAKVA JE TO PODVALA?!" Dodik ljut zbog sramnog čina zapadnjaka - Sve ću da kažem Vučiću (VIDEO)
Foto: Printscreen

Dodik je istakao da sama činjenica da se ne može obezbediti međunarodni konsenzus za imenovanje visokog predstavnika govori o tome da on i ne treba da postoji, te da će pokušaj nametanja završiti tako što će se dodatno degradirati sam visoki predstavnik, a BiH izgubiti kredibilitet.

- Razgovarao sam sa nekim od predstavnika zemalja članica PIK-a, oni su uvereni da rade nešto ispravno a naša poruka je da je to čisto blefiranje i da ne mogu i danas da čine ono štio su činili pre 10 ili 15 godina - rekao je Dodik u Kozarskoj Dubici.

On je istakao da su konsulatcije i konsenzus strana potpisnica Aneksa 10 i Rezolucija Saveta bezbednosti UN jedini način imenovanja visokog predstavnika.

- Oni čak ne mogu da obezbede Rezoluciju SB a sada bi to hteli da postignu kroz PIK, koje je neformalno telo. Pozivaju se na tu rezoluciju u kojoj je jasno rečeno da SB pozdravlja formiranje neformalne organizacije PIK, vezano za praćenje mira na prostoru Balkana - rekao je Dodik.

On pita kako neformalno telo može da donosi formalne odluke.

- Kakva je to podvala? - pita Dodik i ističe da su to sve pitanja koja se moraju raščistiti i predstaviti rukovodstvu Srbije na sutrašnjem sastanku.

Dodik je rekao i da će zvaničnici Republika Srpske pisati svim relevenatnim institucijama, podsjećajući da je NSRS donela odluku i da niko ne treba da pita kako će Srpska postupiti.

On je poručio da visoki predstavnik može samo da egzistira u BiH. 

- Prihvatićemo da razgovarmo s njim, ali nećemo imati saradnju, ali i kada budemo razgovarali razgovoraćemo kako bismo prenijeli sve ove stavove - istakao je Dodik.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading