ROLAN GAROS PETNAESTI DAN Rafina titula, priče o povredi i injekcijama za kraj
Tanjug/Ap/EPA

20.00 - Poštovani čitaoci, toliko za ovogodišnje izdanje Rolan Garosa! Družili smo se 15 dana, pratili uzbudljive mečeve. Nadali smo se trofeju Novaka Đokovića, ali ćemo morati da pričekamo neku narednu priliku. Možda već na Vimbldonu. Do tada, veliki pozdrav i do narednog čitanja.

19.01 - Govorio je Rafa i o tome da je igrao finale pod injekcijama. Kako li je uspeo da ne oseća stopalo, a opet da se odlično kreće i pobedi, to verovatno samo on zna...

- Igrao sam bez ikakvog osećaja u stopalu. Stopalo mi je bilo potpuno utrnulo, samo tako sam i mogao da nastupim - izjavio je za „Jurosport“ Rafael Nadal.

18.30 - Naravno, provokacije Australijan opena nisu izostale...

 

 

18.10 - Španski teniser Rafael Nadal govorio je nakon osvojene 14. titule na Rolan Garosu i pobede nad Kasperom Rudom u finalu od 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:0)

- Kaspere, stvarno je zadovoljstvo igrati sa tobom. Bio si sjajan i želim da ti čestitam. Ove dve nedelje su naročito bile važne za tebe. Srećan sam zbog tebe i tvoje porodice i želim vam sve najbolje. Takođe, moja porodica i tim. Mnoge stvari su se desile i ne mogu dovoljno da vam zahvalim. Kada su povrede u pitanju ništa ne bih mogao bez podrške i odavno bih bio u penziji. Veliko hvala svima. Ovo je najbolji turnir na svetu, hvala svima koji ga omogućuju - rekao je Nadal.

Govorio je i o svom viđenju prethodne dve nedelje u Parizu.

- Za mene je veoma teško da opišem osećanja koja imam. Svakako nisam nikada verovao da ću opet biti ovde, biti konkurentan, još jednom u finalu. To mi sve mnogo znači. Ovo je bilo neverovatno putovanje i vaša podrška sa tribina je bila isto takva. Veliko hvala na podršci - izjavio je Nadal i naposletku dodao:

17.30 - Kraj! Rafael Nadal bez mnogo muke sa 3:0 pobeđuje Kaspera Ruda i dolazi do 22. grend slem trofeja.

 

 

16.55 - Imao je veliku šansu Rud, brejk prednosti, ali se Rafa vratio u igru i ponovo sa 6:3 rešio i drugi set u svoju korist za 2:0.

16.01 - Posle tačno 45 minuta igre, Nadal dolazi do prvog seta i vodi u finalu. Još dva ga dele od titule. Rud za sada nije ozbiljnije zapretio - 6:3.

 

 

15.15 - Počelo je muško finale između Rafaela Nadala i Kaspera Ruda

14.44Kristina Mladenović, francuska teniserka srpskog porekla, na Rolan Garosu je osvojila devetu grend slem titulu u karijeri.

Mladenovićeva je zajedno sa sunarodnicom Karolin Garsijom u finalu savladala Amerikanke Koko Gof i Džesiku Pegulu sa 2-1 u setovima.

13.25PR Rafaela Nadala Benito Peres-Barbadiljo demantovao je navode da je nakon velikog finala Rolan Garosa zatražena dodatna konferencija za medije, na kojoj je Španac trebalo da saopšti odluku o odlasku u penziju.

- Dobro jutro. Informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima o zahtevu za dodatnu konferneciju za medije Rafale Nadala su lažne - napisao je Peres na Tviteru.

12.00 - Poslednje pripreme pred finale.

11.43 - Ko osvaja "Kup musketara", Rafa ili Rud?

11.27 - Toni Nadal ponovo iznenadio izjavom:

- Znam da će to biti naporan meč za obojicu, pa ako Rafael mora da izgubi, onda to neka bude protiv Kaspera - rekao je Toni Nadal.

10.47 - Igu Švjontek je u finalu u kom je pobedila Koko Gof gledao i fudbaler Bajern Minhena Robert Levandovski.

09.52 - Zanimljivo je da je upravo Nadal idol Rudu i da je Norvežanin pre četiri godine u njegovoj akademiji na Majorki učio tenis.

- On je veliki igrač iz top 3 protiv koga nisam igrao, i mislim da je sada perfektno vreme za to, finale grend slema. Vredelo je čekati. Biće to poseban trenutak za mene, nadam se i za Rafu. Nastupao je u mnogim finalima, ali ovo će mu biti prvi put da igra protiv učenika svoje akademije. Biće zabavno - rekao je Rud, kome je do sada četvrto kolo bio najbolji plasman na grend slemovima.

ROLAN GAROS PETNAESTI DAN Rafina titula, priče o povredi i injekcijama za kraj

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

09.07 - Nadal bi novom titulom došao do 22. grend slem trofeja, drugi na večnoj listi je Novak Đoković. Takođe, Rafa bi današnjom pobedom pretekao Novaka na ATP listi, pa bi Srbin pao tek na četvrto mesto.

09.04 - Zanimljivo da se Nadal i Rud do sada nisu sastajali.

09.03 - U velikom finalu sastaju se Rafael Nadal i Kasper Rud. Španac je "Kup musketara" osvajao čak 13 puta, dok je Norvežaninu ovo prvo grend slem finale.

09.01 - Šta se dešavalo juče u Parizu, pogledajte OVDE.

09.00 - Dobar dan i dobrodošli na naš blog posvećen Rolan Garosu, danas je na programu finale muškog singla.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Mixi

05.06.2022 11:28

Đoković misli da sve može sam,menjate era menja selektora,oko sebe nema nikoga.glabni savetnici su mu stara,mama,supruga i braća oko nadala svita eksperata iz svih oblasti po ae vide rezultati.nije Nadal kriv sto je Nadal pobedio djokovica već sam đoković i ljudi oko njega.ZATO NOLE DIGNI GLAVU I KRENI NAPRED

VukSan

05.06.2022 12:43

Bićemu poslednji put da je u finalu igrao protiv nekoga iz njegove škole. Bice POMETEN !!!

rwrw

06.06.2022 01:04

kako se i drugi ne setise da koriste anesteziju, milina, igras 4 sata, nista te ne boli... da Djokovic nedajboze koristi tako nesto, uveli bi nam sankcije....