KOVAČEVIĆ POVEO KARAVAN Marina Gajčin i Ana Benderać odigrale najdužu partiju
Alo/Miodrag Stanković

Borbe na Pojedinačnom šampionatu Srbije za muškarce i žene su nastavljene u sredu.

Igralo se treće kolo. Igračice i igrači su bili odlično raspoloženi za nadmetanje.

  • MUŠKARCI
  • Stanković Miloš - Kovačević Aleksandar 0:1
  • Ratković Miloje - Ivić Velimir 0,5:0,5
  • Dražić Siniša - Arsović Zoran 0,5:0,5
  • Radovanović Nikola - Bogosavljević Boban 0,5:0,5
  • Budisavljević Luka - Inđic Aleksandar 1:0

Kovačević je danas odigrao jako kratku partiju protiv Stankovića i kao crni trijumfovao. Vrlo brzo uspostavio je inicijativu, koju je i krunisao velikom i, ispostavilo se, nenadoknadivom prednošću.

Ratković i Ivić nisu previše želeli da rizikuju, pa kada su ogolili daminu stranu uz dosta izmena, složili su se da remiziraju.

Radovanović i Bogosavljević su remizirali, ali kao da nisu bili raspoloženi da se nadigravaju. Rešili su da previše ne rizikuju, pa su sklopili remi.

Dražić i Arsović su takođe remizirali, a obzirom da se znaju jako dugo, odlučili su da praktično i ne igraju, već su protokolarno povukli desetak poteza.

Inđić je doživeo prvi poraz. Budisavljević je od početka imao prednost, koju je održavao do topovske završnice gde je imao dva pešaka više. Odlična i jasna igra Budisavljevića, Inđić nastavlja da eksperimentiše.

Nakon tri kola Bogosavljević i Ivić imaju po 2,5 poena, prate ih Budisavljević i Kovačević sa 2... Biće zanimljivo na šampionatu Srbije za muškarce do kraja.

  • ŽENE
  • Velikić Adela - Čeluškina Irina 1:0
  • Drljevic Ljilja - Erić Jovana 0:1
  • Benderać Ana - Gajčin Marina 1:0
  • Srdanović Jovana - Đukic Sandra 1:0
  • Manakova Maria - Vujčić Milena 1:0

Kod dama Adela Velikić se probudila i pobedila Irinu Čeluškinu.

Jovana Erić i Ljilja Drljević uvek jedna protiv druge igraju veoma lepe i atraktivne partije. Tako je bilo i ovog puta. Imala je Ljilja svojih šansi, ali nije uspevala da ih i realizuje, kako je partija odmicala, tako je tonula i tonula, dok nije kapitulirala. Jovana Erić je iskoristila svoje šanse i zasluženo trijumfovala.

Ana Benderać je u maratonu nadigrala Marinu Gajčin, ne dozvolivši joj da uživa u pobedi iz prethodnog kola. I u ovoj partiji bilo je lomova i obostranih šansi, s tim što ih Marina nije realizovala, dok je Ana svoju šansu prepoznala i iskoristila je.

Marija Manakova je od početka počela da diktira igru i uvećava prednost protiv Milene Vujčić. Na kraju je zasluženo trijumfovala i približila se vodećim igračicama na pola poena.

Jovana Srdanović nastavlja da briljira. Pobedila je i Sandru Đukić. Igrala je veoma angažovano, non-stop napadala, pretila i sticala prednost. Sandra nije uspela da parira Jovani.

Posle dva kola kod dama vode dve Jovane, Erić i Srdanović sa 2,5 poena, prate ih Ana Benderać, Marija Manakova i Marina Gajčin sa 2...

U četvrtak se nastavlja Pojedinačni šampionat Srbije u šahu za muškarce i žene od 15,30 - igraće se 4. kolo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading