Šahovski turnir
Foto: Promo/Promo

Prvenstvo je organizovano u dve kategorije, 50+ i 65+, a pobednici u svakoj od kategorija postaju veteranski prvaci Srbije.

Prisutnima su se prilikom otvaranja obratili predsednik ŠSB Andrija Jorgić, predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i predsednik ŠSS Dragan Lazić.

- Čast mi je sto sam danas u prilici da budem deo ovog šahovskog desavanja i što ce ovaj događaj biti potvrda nečega što traje nekoliko godina unazad, a to je veliki povratak šaha na sportsku scenu Srbije. Danas se nadmeću oni malo stariji, ali ono sto je podjednako važno je da se učine dodatni napori da mladi i deca počnu da se bave ovim sportom i verujem da ćemo u tome uspeti - istakao je prilikom obraćanja Vladan Jeremić, predsednik GO Zvezdara.

Šahovski turnir

Promo

 

 

Na turniru učestvuje 37 učesnika, a među šahovskim veteranima ima i internacionalnih majstora i velemajstora.

- Prethodne godine smo imali prvi turnir za veterane u Vladimircima, gde se takmičilo 18 učesnika, a danas ih je duplo više.Šah je igra i jedini sport gde ravnopravno učestvuju i deca od sedam i seniori od 77 godina i veoma je važno da posvećujemo pažnju našim veteranima da i oni dobiju šansu da između sebe dobiju najboljeg - rekao je Jorgić.

Šahovski turnir

Promo

 

 

Turnir traje do 9.septembra, kada će biti dodeljeni pehari za pobednike u obe kategorije, medalje za troje prvoplasiranih, kao i pehar za najbolje plasiranu šahistkinju

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading