Šahovski savez Srbije
Foto: Alo/Foto: Alo!

Pred šahistima Srbije su veliki izazovi, a ono što je povod za održavanje ove konferencije je predstojeće Ekipno prvenstvo Evrope, koje će se održati u Budvi krajem godine od  10. do 21. novembra. 

Takođe, saopšteni su i sastavi ženske i muške reprezentacije za predstojeće takmičenje, na kojem Šahovski savez Srbije, čiji je Alo! medijski sponzor ima velike ambicije.

Na konferenciji su se novinarima obratili predsednik Šahovskog saveza Srbije - Dragan Lazić, selektori ženske i muške reprezentacije, Alisa Marić i Miodrag Perunović, kao i članovi reprezentacije i višestruki šampioni Srbije, Teodora Injac i Aleksandar Inđić. 

Šahovski savez Srbije

Foto: Alo!

 

Prisutnima se najpre obratio predsednik Šahovskog saveza Srbije, Dragan Lazić.

- Hvala svima što ste došli da ispratite ovaj događaj. Srpski šah nastavlja putem kojim je krenuo pre tri godine, ambicije su nam velike i ovo nadolazeće prvenstvo Evrope dočekujemo zaista spremni. Čestitam im ovom prilikom na rezultatima koje postižu. Naš novi član reprezentacije je i Aleksej Sarana, seniorski aktuelni prvak Evrope, dok je Teodora Injac ušla u prvih 40 na svetu. Imamo sjajan tim na čelu sa selektorima Perunovićem i Alisom Marić koja je u sledećem mandatu novi selektor ženske reprezentacije. Ono što je važno, to je da nam slede pripreme za ovo važno evropsko takmičenje. Pratićemo nastup naše reprezentacije sa velikim optimizmom. Zadovoljstvo mi je što u Savezu imamo tako jedinstvo, dosta jako poverenje imamo između sebe. Pre mesec dana smo pokrenuli inicijativu da se šah vrati u škole. Šah u Srbiji ima veliku masovnost, jaku bazu, ali želimo da to pojačamo dodatni kroz školski sistem. Ponosan sam na to što se svi igrači odazivaju na pozive selektora - rekao je Lazić.

ISKUSTVO NA SCENI Počelo Pojedinačno šahovsko prvenstvo za veterane

Šahovski savez Srbije

Foto: Alo!

 

Potom, reč je imala i selektorka ženske reprezentacije, Alisa Marić. 

- Atmosfera u ekipi je odlična što je važno za ostvarivanje dobrih rezultata. Na prvoj tabli je naša najbolja šahistkinja, Teodora Injac, tu su i Marina Gajčin, Tijana Mandura, Jovana Erić i Adela Velikić. Radujem se što ću kao selektor sarađivati sa ovim divnim devojkama - rekla je Alisa Marić. 

Šahovski savez Srbije

Foto: Alo!

 

Selektor muške reprezentacije je Miodrag Perunović, koji je saopštio svoj spisak šahista za naredno takmičenje. 

- Opredelio sam se za sledeći sastav - Aleksej Sarana, aktuelni prvak Evrope, potom, Aleksandar Pretke, Robert Markuš, Aleksandar Inđić i Velimir Ivić. Želimo da se borimo i da uđemo u uži krug favorita na predstojećim takmičenjima. Potrebno je puno rada i sportske sreće, nadamo se dobrim rezultatima - istakao je Perunović. 

Šahovski savez Srbije

Foto: Alo!

 

Reč su imali šahisti Teodora Injac i Aleksandar Inđić. 

- Zahvalio bih se na pozivu selektoru Perunoviću, ali i predsedniku ŠSS-a Draganau Laziću, što me je pozvao na ovu konferenciju. Želim da nastavim kontinuitet dobrih partija, da se borim za sam evropski, ali i svetski vrh - rekao je Inđić. 

Šahovski savez Srbije

Foto: Alo!

 

Teodora Injac je optimista pred ovo veliko takmičenje. 

- Drago mi je što ću imati priliku da sarađujem sa Alisom, koja je velika legenda našeg šaha. Ona će mi preneti neophodno iskustvo i znam da ćemo dobro sarađivati. Ekipa je ista kao i prošle godine, tako da je jako važno što se svi dobro poznajemom, jer je to neophodno za odlične rezultate. Jako sam optimistična pred naredne izazove, ali treba biti realan, i ne postavljati preterano velika očekivanja, već naporno raditi i imati veru u sebe - poručila je Injac okupljenim novinarima. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading