Roberto Bađo
Tanjug/Dragan Kujundžić
Roberto Bađo

Tanjug/Dragan Kujundžić

Roberto Bađo, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Valentina je svog oca fotografisala kako negde na selu, usred šume gura trošnu, istrošenu Fiat Pandu.

Upravo ta činjenica, da dobitnik Zlatne lopte iz 1993. i jedan od najvećih italijanskih igrača svih vremena, kao i jedan od najobožavanijih fudbalera svog doba vozi auto od tek nekoliko stotina evra, oduševila je fanove.

''Dakle, Bog ima Pandu 4x4. Presrećan sam što vas vidim'', napisao je jedan od obožavalaca.

Mali Buda, kako su ga zvali, je uvek igrao drugačiji fudbal. Njegova imaginacija i talenat su bili nestvarni, na svakoj utakmici je dokazivao kako je fudbal prekrasan sport, a sa druge strane nikad nije voleo svetla reflektora i bežao je od statusa zvezde koji mu je pripadao. Skromnost mu je bila čak i veća od fudbalskog znanja.

Njegov transfer iz Fiorentine u Juventus 1990. najkontroverzniji je u istoriji Italije, tada su izbili neredi na ulicama Firence, a Bađo nikad nije ni želeo da napusti Fiorentinu. Igrao je još u Milanu i Interu, ali u Bolonji i Breši, u kojoj je završio karijeru 2004., najviše je uživao. Tada je igrao za sebe i za publiku. Zato su ga navijači i saigrači toliko voleli.

Baggio je svojim golovima odveo Italiju do finala SP-a 1994., a fotografija njegova promašaja penala u utakmici za zlato protiv Brazila postala je slavna.

PROČITAJTE JOŠ: