konobar
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ispijanje kafe je deo života svakoga od nas, te skoro da nema onoga ko ne voli da sedne sa društvenom negde tokom sunčanih dana i uživa u omiljenom crnom napitku. Međutim, ono što može da upropasti uživanje jeste loš odnos sa konobarom.

Mladić iz Hrvatske koji se zove Muricijo postavio je na svom TikTok nalogu snimak u kojem je objasnio pratiocima šta je to što nikako ne bi trebalo da rade tokom sedenja u kafiću, pod uslovom ako žele da ih konobari poštuju.

Budite dobri i kulturni

Ključ svega je način ophođenja, tačnije govoreći, normalna komunikacija sa osobljem.

"Prestanite ove stvari da radite i konobari će vas poštovati. Nemojte im mahati jer niste na trajektu. Nemojte pucketati prstima. Nemojte da ga presingujete ako vidite da radi sam, doći će on do vas.

Nemojte im zviždati jer nisu oni psi. Nemojte mu govoriti ‘Alo‘ ili ‘Ej‘ jer nije on s vama čuvao ovce. Ujutru kada dođete prvo bude "Gde su novine", a i on je čovek koji zaslužuje da mu se kaže dobro jutro, dobar dan. Prestanite ovo da radite i verujte mi, svaki će vas konobar služiti ko kralja. Verujte mi", rekao je on na kraju viralnog snimka.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading