HRVATI SE PLAŠE MAROKA Dalić upozorava pred prvi meč na Mundijalu
EPA-EFE/Friedemann Vogel

- Pratili smo pobedu Saudijske Arabije (protiv Argentine) i remi Tunisa (sa Danskom). Nema lakog protivnika, cenimo ih i respektujemo, čekamo tešku utakmicu. Svi igraju dobro, iznenađenja su moguća. Ući ćemo sa maksimalnim poštovanjem - rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru igraju u sredu od 11.00, a za protivnika imaju selekciju Maroka.

Pored Hrvatske i Maroka u Grupi F su i selekcije Belgije i Kanade, koje svoj meč igraju u sredu od 20.00.

Dalić je dodao da su nedelju dana priprema iskoristili da se priviknu na uslove u Kataru.

- Iskoristili smo ovo vreme da se priviknemo na uslove koji su nas dočekali. Jako sam zadovoljan, spremni smo - istakao je Dalić, koji je sa Hrvatskom pre četiri godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatski selektor je rekao da nema nikakve dileme oko sastava za sutrašnji meč.

- Izabrali smo najkvalitetnije što se tiče energije i iskustva. Nemamo više nikakvih dilema, momci znaju sastav. Imamo iskustvo, energiju, imamo dobar miks. Očekuje nas teška i izazovna utakmica, verujem da smo dobro izabrali - ocenio je on.

Za afričku selekciju Dalić kaže da je dobro složena, i da na svakoj poziciji imaju odlične pojedince. On nije želeo da govori o smeni bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halihodžića sa klupe Maroka.

- Ne želim da komentarišem njihovu odluku o promeni selektora. Halihodžić je odličan stručnjak, ali to je njihova stvar - dodao je Dalić.

Hrvatski selektor je istakao da reprezentaciju posle dobrog rezultata u Rusiji, ali i nedavno u Ligi nacija, rivali mnogo više prate.

- Vredimo, svesni smo toga. Ali moramo biti realni i objektivni. Pritisak je veliki, očekivanja su velika. Nećemo upasti u takvu zamku, idemo utakmicu po utakmicu. Verujem u ovu ekipu - rekao je on.

Dalić je dodao da je hrvatska selekcija jedna od retkih koja je u poslednjih dvadesetak godina osvojila dve medalje na Svetskom prvenstvu.

- U zadnjih 20 godina osvojili smo dve medalje. I treba da bude gužva oko nas, ali mi se spremamo u miru. Prva utakmica je bitna, važan je dobar start, ali nije i ključna - zaključio je Dalić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading