Torcida
Foto: EPA/EPA/HUGO DELGADO

 

Počeo rat u lijepoj njihovoj! Rat navijača Hajduka s Fudbalskim savezom Hrvatske (HNS) i, pre svih, Zlatkom Dalićem.

Marko Livaja

EPA/HUGO DELGADO

 

Selektor „vatrenih“ je objavio na koje igrače računa za septembarske utakmice kvalifikacija za EP 2024, a to što na spisku nema kapitena „bilih“ Marka Livaje - „tordica“ ne oprašta.

Najvatreniji navijači splitskog kluba su iskoristili prvu utakmicu - sinoć na gostovanju Varaždinu - posle spiska reprezentacije da izvređaju i savez („HNS pe*eri, nogomet ste s*ebali“) i selektora.

Zlatko Dalić

AP/Frank Augstein

 

„Daliću, maži palačinke, a ne nama oči“, pisalo je na transparentu na tribinama varaždinskog stadiona.

Hrvatska će u Rijeci dočekati Letoniju, a potom gostovati Jermeniji, a Dalić nije pozvao Livaju. Obrazložio je to sledećim rečima:

- Posle junskog incidenta na „Rujevici“ i Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog njega najmudrije da ga poštedim u ovoj akciji. Poznato je da smo uslovno kažnjeni od UEFA i da bi svaki potencijalni incident mogao da izazove kaznu da protiv Turske igramo bez gledalaca, pa smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka.

Torcida

EPA/Salvatore Di Nolfi

 

Livaja je, podsećamo, u junu napustio pripreme Hrvatske pred Fajnal-for Lige nacija posle incidenta na treningu na riječkom stadionu. Kapiten Hajduka je krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s delom publike koji ga je non-stop vređao.

Marko Livaja

Profimedia

 

Prethodno je Marko Livaja, posle prošlosezonskog finala Kupa na „Rujevici“ protiv Šibenika, poveo navijanje uvredljivom pesmom koja sadrži elemente nasilja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading