KOMŠIJE IMAJU POVERENJA U ZLATKA Dalić ostaje selektor Hrvatske
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Predsednik Kustić i selektor Dalić dogovorili su sve detalje nastavka saradnje nakon čega su u sedištu FS Hrvatske potpisali ugovor prema kojem Dalić ostaje selektor Vatrenih do završetka ciklusa koji će biti zaključen po završetku Mundijala 2026. godine koji će biti održan u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

Dalić će tako postati i selektor sa najdužim stažom. Tu titulu zasad drži Ćiro Blažević sa 2.437 dana na klupi Hrvatske.

-Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i po godina, a pritom je na svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspešniji selektor. Zato mi je posebno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvežiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata. Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imaće maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko verujem da ćemo sa njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače širom sveta - izjavio je predsjednik FS Hrvatske Marijan Kustić.

KOMŠIJE IMAJU POVERENJA U ZLATKA Dalić ostaje selektor Hrvatske

EPA-EFE/ABIR SULTAN

 

BRATE, NEDOSTAJAĆEŠ MI Emotivna poruka SMS-a posle povlačenja Brazilca

Dalić je preuzeo Vatrene u oktobru 2017. godine, a od tada je ostvario niz impresivnih rezultata. Pritom se ističu drugo i treće mesto na svetskim prvenstvima u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine, a izborio je i završni turnir Lige nacija koji će ove godine biti održan u Holandiji, kao i osminu finala Evropskog prvenstva 2020.

-Zahvaljujem predsedniku Kustiću i svia u FS Hrvatske na velikom poverenju, kao i na podršci koju imam u radu s reprezentacijom. Mnogo sam puta istakao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da raditi sa Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova. U junu ćemo probati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg leta želimo da budemo deo spektakularnog Evropskog prvenstva u Nemačkoj – bilo bi ispunjenje sna da igramo veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača. Uživam u radu sa našim igračima i sa svojim sjajnim timom i ne mogu da zamislim lepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije - poručio je Zlatko Dalić.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading