Srpske bokserke u stroju za Evropsko prvenstvo u Budvi
BSS

Šampionat Starog kontinenta okupiće krem ženskog boksa u konkurencji elite među kojima će biti i šest reprezentativki Srbije.

Selektor ženske boks reprezentacije Srbije Marko Tubić opredelio se za sledeći sastav koji će boje naše zemlje braniti na Evropskom prvenstvu 2022. u Mediteran sport centru: konkurencija do 50kg Snežana Šiljković, 54kg Jelena Zekić, 60kg Natalia Šadrina, 63kg Milena Matović, 66kg Jelena Janjićijević, 70kg Aleksandra Rapaić.

Srpske bokserke u stroju za Evropsko prvenstvo u Budvi

BSS

 

Pripreme za evropski ispit ženska boks selekcija Srbije odradila je u nekoliko etapa i na nekoliko lokacija: 14 - 26.09.2022. specijalni trening snage sa ličnim trenerima u Žablju: Šiljković 50 kg, Zekić 54kg, Matović 63kg, Rapaić 70kg. Od 26. do 29. septembra međunarodni kamp u Nitri (Slovačka) gde su se spremale reprezentativke Slovačke, Češke, Mađarske, Holandije, Nemačke i Srbije. Upravo je završen međunarodni turnir u Bratislavi koji je bio pripremnog karaktera za EP i poslednja provera snaga pred odlazak u Budvu gde nejpre sledi pripremni kamp od 04. do 11.10. kada kreće šampionat Evrope za dame.

Srpske bokserke u stroju za Evropsko prvenstvo u Budvi

BSS

 

Bokserska elita ex-Yu protutnjala Banja Lukom

Srpski tim putuje put Budve nadahnut, jak, kompaktan i odlučan da kući donese što veći broj medalja. Šadrina koja je 2021. ponela titulu najbolje bokserke na Balkanu,  je nedavno pobedila na najjačem svetskom turniru za žene koji se tradicionalno održava  u Poljskoj. Rapaić je osvojila bronzu u Poreču na Evropskom prvenstvu za mlade seniorke, Ćirković je u Sofiji postala prvakinja Evrope na Evropskom prvenstvu za juniorke, Šiljković je na početku aprila uzela veliki pehar za najbolju bokserku međunarodnog turnira Beogradski pobednik, Jelena Zekić se borila za medalju na SP u Istanbulu i njeno vreme tek dolazi, a sada je u Bratislavi bila fantastična što potvrđuje i zlatna medalja koju je osvojila u ovom gradu.

Srpske bokserke u stroju za Evropsko prvenstvo u Budvi

BSS

 

-Na ovo sam se odlučio jer sam siguran da imamo lepu budućnost u ženskom boksu. Uvek će se neko ljutiti, a neko biti zadovoljan. Imamo još nekoliko iskusnih devojaka, koje ovaj put nisam pozvao, ali moj stav je da šansu trebaju da dobiju mlađe. Neke od njih su na poslednja dva turnira u Poljskoj i Slovačkoj, kao i u Turskoj na Svetskom prvenstvu pokazale raskošan talenat. Poljska i Bratislava su nam bili glavni testovi i veoma sam zadovoljan. Pripreme su ušle u završnu fazu i mogu da kažem da jedva čekamo početak, a atmosfera je zaista vrhunska među devojkama - poručio je Marko Tubić, selektor srpskih boks dama. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading