Dvorište
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Sa prvim sunčevim zracima mnogi od nas hrle u bašte i dvorišta kako bi uživali i bavili se vrtlarskim poslovima. Pripremajući se za prolećnu sezonu koja samo što nije počela, mnogi izlaze u bašte i uređuju ih, uživajući na otvorenom. Svako je tokom uređivanja i okopavanja sigurno pronašao neku zanimljivu stvarčicu, ali jedan par je ostao zaprepašćen otkrićem u vlastitom dvorištu.

Beks je na svom TikTok nalogu podelila neverovatno iskustvo koje su doživeli ona i njen partner dok su kopali vrt. Tokom sređivanja naišli su na veliku debelu betonsku ploču. Odlučili su da je pomere kako bi videli da li se ispod nje nešto krije. Bili su u pravu - kad su pomerili ploču, ispod nje se ukazao tajni tunel koji je vodio to isto tako za njih tajnog skloništa!

Ali, ni tu iznenađenjima nije bilo kraja. Beks je otkrila kako su ona i njen partner ušli u staro sklonište, gde su pronašli zamke za pacove, staklene boce i keramiku. Osim toga, u ovom tajnom i misterioznom skloništu prema rečima ove žene, bilo je mnogo pauka i zarđalih stvari.

@bexh5 Finding an Air raid shelter in our garden. Part 3 - The video tour. We added the lights to save carrying torches. 😊#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp ♬ Good Times - Bruno Boe
- Malo smo istražili istoriju i saznali da je to bilo sklonište za sve lokalne majke i decu. Nekoliko meštana nam je reklo da je tamo nekoliko godina pre nego smo se mi doselili. Nalazilo se ispod stabla, prekriveno debelom pločom. Izlazi na kraj ulice, ali taj deo je zatvoren. Jedini ulaz i izlaz je iz našeg vrta - ističe ona.

Ovo otkriće izazvalo je veliko interesovanje kod fotografa koji su želeli da snime tajni prostor. Komšije bračnog para predlagale su im da preurede prostor u igraonicu, prostor za druženje ili dom za iznajmljivanje, međutim oni za sada ništa od toga ne planiraju da urade.

Beks je rekla kako je to neverovatan deo istorije, te da baš zato ne žele da ga menjaju. Njihovi pratioci na TikToku bili su oduševljeni ovim otkrićem, kao i odlukom vlasnika da za sada ništa ne menjaju. Bilo je i onih koji su napisali kako će u slučaju potrebe za sigurnim skrovištem znati na koju adresu da se obrate.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading