ŠOKANTNE TVRDNJE NAUČNIKA Ako volite ovu popularnu pesmu, možda ste psihopata
Foto: Youtube/Printscreen

Istraživanje sprovedeno na Univerziteta u Njujorku iz 2017. godine pokazalo je da ako ste obožavalac Eminemove pesme “Lose Yourself” moguće je da ste – psihopata.

Eminem je prema mnogima najveći reper svih vremena, ima milione prodanih ploča, singlova i albuma u svetu i ako barem jednu njegovu numeru znate, onda bi to mogla da bude “Lose Yourself”.

Za tu je pesmu Eminem dobio Oskara. Ona je napravljena za poluautobiografski film “8 Mile” u kojem je upravo Eminem igrao glavnu ulogu. Pesma je 2003. godine pored Oskara i još osvojila Emija za najbolju rep pesmu.

Univerzitet je proveo istraživanje nad 200 ljudi, dali su im upitnik koji je procenjivao jesu li psihopate, odnosno imaju li hronični nedostatak empatije, emocionalne responzivnosti i jesu li skloni manipulaciji.

Ispitanici su potom dobili 260 pesama za slušanje i ocenjivanje, a na kraju su oni s najvišim ocenama na testu, koji su ispali psihopate, odabrali upravo “Lose Yourself”.

Osim ove pesme, najveći broj psihopata naveo je da voli još i “What Do you Mean?” Džatina Bibera.

Paskal Vališ, koji je vodio istraživanje, rekao je za britanski The Guardian da je ovo istraživanje vrlo važno jer otkriva kakvi su psihopate zapravo. “Mediji psihopate prikazuju kao serijske ubice sa sekirom u ruci, ali stvarnost je da oni nisu takvi na prvu loptu, nisu poput Džokera u Betmanu”, rekao je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading