VAMPIRI U SRBIJI! U okolini ovog grada zabeleženo je najviše slučajeva
Balkan Trip

Svi znamo šta ona označava što zbog sijaset legendi i romana, što zbog filmova gde su glavni akteri pripadnici ove vrste "krvopija". Očito je Srbija bila mesto njihovog nastanka, a ono što je pitanje je ako su ovde nastali da li ih još uvek ima.

Ono što je malopoznato je to da je u Medveđi, kraj Trstenika, čak dva puta zabeležena epidemija vampirizma.

 

Upravo ovo potaklo je Dragišu Jestrotića, autora Balkan Tripove emisije "Putovanje bez granica", da se uputi u ove krajeve i vidi da li je to istina. U pomoć u ovoj Bremstokerovskoj misiji, pozvao je profesora istorije Ivana Nešića koji već dugo izučava ovu pojavu.

Dragiša je od Ivana saznao da u Medveđi postoje čak i rezultati obdukcije vampira (iz XVIII veka) što ga je još više zainteresovalo da detaljno istraži ovaj slučaj, te su se uputili na groblje.

"Ono što je vrlo interesantno je to da je Medveđa jedino mesto gde su se vampiri dva puta pojavili. Prva epidemija je ona koju je izvao hajduk Arnaut Pavle. Pet godina kasnije, desila se druga koju su izazvale dve žene, Milica i Stana, i zbog toga su došli austrijski lekari iz Beograda da izuče ovaj slučaj i uradili obdukciju leševa", započeo je Ivan priču o vampirima u Medveđi.

Dragišu ovo nije preterano obeshrabrilo: "Strah, ali i želja me tera da nastavim dalje."

VAMPIRI U SRBIJI! U okolini ovog grada zabeleženo je najviše slučajeva

Balkan Trip

 

On je rešio da ode na groblje (bez standardnog naoružanja belim lukom i kocem) usred noći kako bi se uverio da li su vampiri izumrla vrsta (što je pomalo ironično u odnosu na njihovo stanje), a tamo se zaista desilo što niko nije slutio da će se desiti. Ako niste previše plašljivi, pogledajte OVDE i pazite svoje vratove.

Svi vi ljubitelji ovakvih i sličnih misterija, telekomova mreža kablovskih kanala je pravo mesto za vas!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading