Kao sneg: Ovu su rase pasa čija je dlaka bele boje
Foto: Shutterstock

Mnoge rase mogu imati belu boju dlake, među mnogim drugim kombinacijama boja, ali svega nekolicina se može pohvaliti snežno belim krznom.

SAMOJED

Samojed je pas srednje veličine kraljevskog izgleda. Njegova gusta, pahuljasta dlaka koja posebno dolazi do izražaja, ima savršnog smisla kada se uzme u obzir da on potiče iz Sibira. Stanovnici ovih predela koristili su ovu rasu za čuvanje irvasa, lov i vuču sanki. Samojed je prepoznatljiv po repu koji se savija preko leđa i po mekom i elegantnom krznu. Ponekad se može dogoditi da krzno ove rase dobije krem ili sivkast ton, ali vrlo retko. Ono što je važno istaći je da se ovaj lepotan nažalost linja tokom cele godine.

MALTEZER

Najmanja rasa pasa bele dlake na našoj listi je maltezer. Ovi psi su prilično niski rastom i zbog svoje težine su izbor onih koji žele svog ljubimca svuda da vode sa sobom. Duga i svilenkasta dlaka ovog mališana doprinosi njegovoj ljupkosti, iako se neki vlasnici odlučuju da svog ljubimca ošišaju na vrlo kratko. Maltezeri zahtevaju nedeljno četkanje i redovno korišćenje trimera, kao i vezivanje mašne na vrhu glave kako im dlaka ne bi prekrivala oči.

AMERIČKI ESKIMSKI PAS

Ovaj pas izgleda poput živog Sneška Belića. Američki eskimski pas je rasa sa očima i nosem crnim poput uglja i snežno belom dlakom, koja im daje savršen kontrast. Bez obzira na svoju veličinu, pri čemu se javlja u čak 3, ovaj pas ima lepršavu dlaku i vrlo veseo izraz lica. U pitanju je vrlo inteligentna rasa koja je bila poznata po svojim nastupima u cirkusu ranih 1900-ih.

KOVRDŽAVI BIŠON

U masi drugih pasa, čak i ako su oni bele boje, vrlo je lako uočiti kovrdžavog bišona. Njegove loknice u belom koloru su one koje ga izdvajaju u masi i čine vrlo upečatljivim. Rasa kakvu danas poznajemo potiče iz Francuske i smatra se da je mešavina pudle i španijela. Budući da su njegovi preci bili vrlo aktivni, nije veliko iznenađenje što je i bišon vrlo energičan pas. Ono što ovaj lepotan zahteva je redovan odrazak kod grumera, jer će mu se u suprotnom dlaka neverovatno zapetljati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading