Da li pričate sa svojim ljubimcem? Evo šta to govori o vama
Foto: Shutterstock

Ako ne možete da ne ispričate svom psu o dosadnom kolegi ili razgovarate o izboru hrane za večeru s vašom mačkom, možete da odahnete. To nije znak ludosti kao što možda neki misle, a nauka čak tvrdi da je to zapravo znak drugih prilično važnih osobina.

Istraživači ovu pojavu nazivaju antropomorfizam i zbog toga, srećom, nema potrebe da zovete doktora. Sklonost da se ljudske emocije i osobine pripisuju nehumanim objektima temelji se na većoj inteligenciji i kreativnosti.

- To je zapravo prirodni nusprodukt tendencije koja čini ljude jedinstvenim na ovoj planeti - tvrdi Nikolas Ipli, jedan od naučnika koji su radili na ovom istraživanju.

Sve počinje u detinjstvu

Ako zaronimo dublje u temu, shvatićemo da ova priča zapravo počinje u detinjstvu. Deca mogu da stvore prijatelje niotkuda. I vrlo verovatno se svi sećaju večeri kad su 'morali' da uzmu sve svoje plišane životinje i autiće u krevet kako se nijedna igračka ne bi 'osećala izostavljeno'. 

Sada možete da budete sigurni da nema potrebe za brigom. Vaša navika pričanja s vašim ljubimcem o tome kako ste proveli dan je zapravo prirodna i normalna stvar i to samo znači da vaš mozak ispravno funkcioniše. 

Dakle, sledeći put kad šetate svog ljubimca ili sedite na terasi i odmarate, ne obazirite se na čuđene poglede. Samo nastavite po svom. 

Komentari (0)

Loading