vulkan
Foto: Promo/Promo

Za februar se kaže da je mesec ljubavi jer ga napola deli i obeležava Dan zaljubljenih. U duhu ovog praznika, pravi izbor za čitanje, ali i poklon za voljenu osobu, jesu knjige koje ispisuju „sve boje“ ljubavi – večne teme od Dantea, Petrarke, Šekspira do današnjih dana. Ove knjige, istovremeno, oplemeniće februar egzistencijalnim pričama o opstanku, čudesnim putevima sudbine, strasti i hrabrosti.

Upravo jednu takvu priču o ljubavi, čija je osnovna nit egzistencijalna dilema glavne junakinje ledi Viktorije Aston, zahvaljujući Vulkan izdavaštvu, donosi nam Dženika Koen u izuzetnom romanu Opasan savez. Viktorijin idilični život promeniće noć u kojoj saznaje da će prava, ali skrivena priroda supruga njene sestre dovesti u nepriliku celu njenu porodicu. Ledi Viktorija će se zbog toga naći pred sudbinskom dilemom – da se uda ili da njena porodica izgubi sve. Naoružana samo iskustvima koje je stekla čitajući knjige Džejn Ostin, tada se i prvi put suočava sa surovošću realnog života.

Sasvim drugačiju, ali nikako manje interesantnu priču, pronaći ćete u romanu italijanske književnice Lorence Đentile Šekspir u Parizu. Đentile nas vodi u umetnički centar sveta, Pariz, okruženje umetnika, filozofa i boema u kultnoj knjižari Šekspir i družina, gde je autorka zaista provela jedan deo svog života. Čitajući ovu izuzetnu knjigu, dotaći ćete živote Pikasa, Hemingveja i Modiljanija i, zajedno sa glavnom junakinjom, prolaziti kroz dilemu da li ljubav može opstati ako zbog nje „ne gorimo“.

Za one koji u emotivnom partneru traže i osobu koja će deliti njihove sklonosti, Vulkan je pripremio svetski i francuski izdavački fenomen, knjigu Sva plava boja sa neba autorke Melise da Koste, u kojoj glavni junak Emil putem oglasa na internetu traži saputnika ili saputnicu za svoju poslednju avanturu. Nameran da uradi sve ono za šta nikada nije imao vremena ili je neprestano odlagao čekajući bolju priliku, upoznaje Žoanu, sa kojom će krstariti između vrhova Pirineja i čarobnih sela Oksitanije. Da Kosta u ovoj neodoljivoj priči majstorski pripoveda o radosti življenja i apsolutnoj lepoti otkrivanja drugih ljudi.

Slična osećanja probudiće i knjiga Džodžo Mojes U tuđim cipelama. Ova bestseler autorka, čije su knjige prevedene na 28 jezika i prodate u više od 40 miliona primeraka, na maestralan način ispisuje dirljivu povest o snazi ženskog prijateljstva ispričanu kroz sudbine Sem i njene buduće prijateljice Niše. Putevi dve žene koje, na prvi pogled, nemaju nikakvih dodirnih tačaka, ukrstiće se pukom slučajnošću i zauvek izmeniti njihove živote.

Ljubav kao nezaobilaznu vodilju naše sudbine predstavlja nam i izuzetni roman Teci kao reka autorke Šeli Rid, koji nas izmešta u divljinu planinskog ranča Kolorada i suočava sa identitetskom borbom glavne junakinje Viktorije Neš. Reč je o delu koje je objavljeno u 37 zemalja i prevedeno na 31 jezik, a, prema najavama, očekuje se da uskoro dobije i filmsku adaptaciju.

Ljubav spakovana u knjige koje će vam sasvim sigurno ulepšati februar možete pronaći na sajtu na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading