google
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Svi znamo da se naši podaci prikupljaju svaki dan, posebno od strane tehnoloških giganta kao što je Google. Ali da li ste se ikada zapitali koliko informacija zaista imaju o vama?

TikTok video prikazuje tačno kako možete da saznate sve informacije koje Google ima o vama.

TikTok korisnik je 2021. godine objavio kratak snimak na platformi koji pokazuje kako možete da saznate koje podatke Google ima o vama.

Google svoje podatke o vama čuva da bi „bolje optimizovao“ iskustvo za vas i „učinio da (njegove) usluge bolje funkcionišu za vas“.

Na stranici se objašnjava da „Google čini vaše oglase korisnijim na Google uslugama (kao što su Pretraga ili YouTube), kao i na veb-sajtovima i u aplikacijama koje prikazuju oglase u saradnji sa Google“.

Google obećava da nikada neće prodati vaše podatke, a kompanija kaže da ih koristi da „učini oglase relevantnim“ dok ste na mreži - ali to čini bez predaje vaših podataka oglašivačima.

A ako vam se zaista ne sviđa, uvek možete da isključite personalizaciju Google oglasa. Tu opciju možete pronaći na istoj stranici sa podešavanjima oglasa na kojoj ćete pronaći svoje podatke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading