POZNATI GLUMAC NAJSTRAŠNIJE ISPROZIVAN ZBOG KATARA Za Morgana Frimen tvrde da je moralna nakaza i da je uzeo "krvav novac"
Foto: Shutterstock

Glumac Morgan Frimen juče je učestvovao u svečanoj ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, čime je razočarao mnoge obožavatelje.

Legendarni glumac bio je narator u uvodnom segmentu naziva "The Calling", a na pozornici mu se pridružio i katarski jutjuber Ghanim al Muftah, koji je rođen s retkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, te je sa samo 20 godina dosad najmlađi ambasador nekog svetskog prvenstva.

Nakon što su mnoge poznate ličnosti odbile da učestvuju na ceremoniji, Frimen se našao na udaru kritika na društvenim mrežama.

Naime, glumcu se zamera da je uzeo krvavi novac od zemlje domaćina. Njegovo pojavljivanje na ovogodišnjem svetskom prvenstvu usledilo je 12 godina nakon njegovog pokušaja da SAD bude domaćin takmičenja. Bio je to krajnje nespretni pokušaj kojim je, kako se komentariše, osramotio Ameriku. Nazivaju ga sada tajnim agentom Katara.

"Očito novac može sve da kupi", "Zar Morgana Frimena nije briga za poginule radnike migrante, ili samo puno voli novac?", "Jako me razočaralo njegovo pojavljivanje. Kako može da podržava takvo kršenje ljudskih prava i pokvarene ljude koji ga plaćaju? Ima li morala ili mu je samo novac važan?", "Moralna nakaza u svakom smislu", samo su neke od brojnih kritika na Tviteru na glumčev račun, a jednim detaljem je zabrinuo javnost.

 

 

Naime, Frimen se na bini pojavio s zlatnom rukavicom na levoj ruci, a razlog zbog koje je nosi je teška saobraćajna nesreća koju je doživeo 2008. godine i u kojoj je oštetio živce leve ruke. Hirurzi su pokušali da Frimenu spasu ruku, ali šteta na nervima je bila prevelika i ruka mu je ostala paralizovana.

"Pretrpeo sam teško oštećenje nerava u ruci, ne mogu da je pomeran", rekao je Frimen 2010. godine za "People".

Svrha rukavice koju često nosi je da stiska oštećeno tkivo i na taj način spreči preveliko nakupljanje krvi.

Podsetimo, čuveni glumac optužen je da je spavao sa svojom unukom Edenom Hajns koju je pre tri godine ubio njen tadašnji dečko Lamar Devenport. Treba dodati da Eden Hajns nije bila biološka unuka Morgana Frimena, već unuka njegove bivše žene Džanet Adar Bredšo.

Već duže vreme kolaju glasine o nedoličnoj vezi između Hajns i Frimena, ali do sad je sve ostalo samo na glasinama, mada se ta priča pojavljivala i u medijima.

"Ono što je još gore je to što posle ozbiljna štampa preuzima tračeve iz tabloida i objavljuje ih", rekao je glumac tada.

Nada Gligorovic

 

Komentari (0)

Loading