VOZAČI, DA VAS VIDIMO Ko ima prednost na ovoj raskrsnici, pogrešan odgovor može biti koban
Foto: Prinscreen/twitter

Ovo pitanje na teorijskom delu vozačkog ispita izazvalo je polemiku i na društvenoj mreži “Tviter”.

Jedan od tviteraša postavio je sliku raskrnice na kojoj iz tri pravca dolazi tri vozila od kojih jedno ima znak stop, a jedno “obrnuti trougao”. Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redosledom.

"Ovo je najteže pitanje na vozačkom ispitu: Na ovom padaju i najbolji" napisao je jedan tviteraš.

Najbrzopletiji je bio korisnik "Tvitera" pod imenom “Dramadjo”, pošto je dao pogrešan odgovor.

"Pobogu, pa gledajte znake na raskrsnici! Plavom je “STOP” - on ide zadnji! Žutom je “ukrštanje sa putem sa pravom prvenstva” - mora da propusti crvenog! Crveni je u ulici sa pravom prvenstva - ide prvi. Tačka", samouvereno je napisao.

Dilemu je razrešio stručnjak za saobraćaj upozoravajućom porukom.

Dakle, tačan odgovor je sledeći: na priloženoj raskrsnici pravo prvenstva ima, najpre, crveni automobil, pa žuti koji skreće leve, a tek onda plavo vozilo koje koji ima znak STOP.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Deda

13.10.2022 11:18

Ja polagao jos 1970,godine . Pravilo je i za zutog i plavog da mora da stanu jer nailaze na put sa prvenstvom prolaza,zatim ide plavi pa zuti tako stoji u zakonu o saobracaju.Ali mnogi danas poloze a neznaju da citaju pa ne staju na znak stop.

Zoki

13.10.2022 12:18

Ja ipak mislim da crveni ima prednost pa zuti pa plavi jel zuti i plavi imaju zaustavne trake na raskrsnici a crveni nema ,plavi ima znak stop, crveni ima znak sa prvenstvo prolaza