KO IMA PREDNOST NA OVOJ RASKRSNICI I iskusni vozači daju pogrešan odgovor
Foto: Printscreen/novi.ba

Poznato je da se na testovima na polaganju vozačkog ispita najteža pitanja sa raskrsnicama, gde prateći pravila i saobraćajne znakove, budući vozač treba da proceni koje vozilo ima prednost, i upiše kojim redosledom vozila prolaze raskrsnicu.

Veliki broj iskusnih vozača koji svakodnevno koriste auto kao prevozno sredstvo, ubeđeni su da su Flojd glavom i bradom, te da svaki problem u saobraćaju rešavaju kao od šale.

Baš zbog njih, potrudili smo se da nađemo najteže pitanje, na koje odgovor daju u sekundi, a ne primijete jednu začkoljicu i – ne daju tačan odgovor.

Ova fotografija raskrsnice deluje jednostavno? Rešite je i dobro zapamtite kojim redosledom automobili prolaze.

Napominjemo da ovog konkretnog pitanja nema na testu za polaganje, jer, prema mišljenju instruktora vožnje nijedno pitanje nije nerešivo, i budući vozači često test reše perfektno, ali u auto školi baš ovo pitanje navode kao idealan primer za nepromišljene greške čak i iskusnih vozača.

KO IMA PREDNOST NA OVOJ RASKRSNICI I iskusni vozači daju pogrešan odgovor

Foto: Printscreen/novi.ba

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Pera

07.10.2022 16:38

Molim resenje. Iako vozim pola veka. Zwleo bih resenje..

tata

07.10.2022 21:23

@Pera - crveni ima prvenstvo prolaza (znak), pa verovatno on ide prvi, pa plavi pa zuti

pejapeja

13.10.2022 14:46

Po znakovima ide prvo crveni jer je na putu prvenstva. Obzirom da zuti nije u raskrsnici, nego van nje, kao i Yugo koji ide iz Krnjace i ima nameru da skrene levo kao i zuti, drugi auto je plavi.