Nenad Rašić
Printscreen
Nenad Rašić

Printscreen

Nenad Rašić, Foto: Printscreen

 

* Rašić se u intervjuu otvoreno najavio da će tražiti jednu od tri ključne pozicije kako bi vodio tzv. državu Kosovo

* Novoformiranu koaliciju predstavnika Srba na Kosovu, čine uz Radu Trajković, čine Slaviša Petković, Dragiša Mirić, Branislav Marković i Nenad Rašić koji je ujedno i kandidat za premijera tzv. Kosova

* Trajkovićeva koja predvodi filijalu Saveza za Srbiju na Kosovu pod vođstvom Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića, izjavila je da se nada da Srbi neće glasati za Srpsku listu

 

Rašić je u intervjuu Slobodnoj Evropi jasno rekao da je ovo test za demokratiju na Kosovu.

- Uvek treba verovati, mada je to u ovim okolnostima vrlo teško. Naše društvo (misleći na nezavisno Kosovo) još uvek nije spremno da prihvati nekoga ko ne dolazi iz vladajućeg naroda da bude premijer - rekao je Rašić.

Nemac zabio Srbiji nož u leđa, procurio sraman video snimak!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 01.10.2019. 13:56 Bruka i sramota. Aljbin Kurti, Foto: Printscreen * Neviđeni skandal na skupu u Gnjilanu * Švarc sedi u društvu Kurtija * Isplivao snimak Član nemačkog Bundestaga Stefan Švarc, ispred Socijaldemokratske partije nemačke (SPD), na skupu u Gnjilanu sedeo je pored Aljbina Kurtija lidera albanskog Pokreta "Samoopredeljenje"!

On je naveo da će Srbi iz koalicije okupljene oko Rade Trajković i drugih Srba koji su odlučili da služe Haradinaju, Tačiju i drugim liderima terorističke države, tražiti da jedna od tri vodeće pozicije u lažnoj državi pripadne njima.

Nenad Rašić

Radio Slobodna Evropa printscree

Foto: Radio Slobodna Evropa printscreen

Za kosovske Srbe ovo naravno ne znači ništa, ali nema sumnje da će se Rašić, Trajković, Petković i drugi iz koalicije lično ovajditi.

Ono što predstavlja najveću opasnost za interese države Srbije na Kosovu je to što su ovi Srbi priznali jednostrano proglašenu nezavisnost i pristali da otvoreno služe Albancima u Prištini i interesima nekog drugog naroda, a ne srpskog.

Podsetimo, Rašić je snimio dva predizborna spota, od kojih je jedan ispred crkve Sv. Nikole u Prištini koju Albanci žele da sruše, a koju su godinama koristili kao javni toalet. Da stvar bude gora, Rašić se obratio biračima na albanskom jeziku i otvoreno se odrekao Srbije. 

Rašić je rekao da podržava nezavisnost Kosova, kao i Haradinajeve i Tačijeve institucije.

Više o tome pročitajte ovde: ĐILASOVA I RADINA KOALICIJA ZABOLA SRBIMA NOŽ U LEĐA Snimili spot ispred srpske crkve, progovorili na albanskom, pa priznali Tačijevu i Haradinajevu terorističku državu! (VIDEO)

Ovo nije nimalo slučajno, budući da je Rašić odavno najavio da računaju na albanske glasove kako bi smanjili politički uticaj i rezultat Srpske liste koju je nazvao monstrumom.

Nakon što se Rašić otvoreno deklarisao kao pristalica kosovske nezavisnosti, tamošnji mediji, ali i brojni Albanci počeli su da veličaju njegov politički program i servilnost terorističkoj državi.

Detaljnije pročitajte ovde:  ALBANCI SLAVE ĐILASOVOG KANDIDATA Nenad Rašić može da postane premijer Kosova, ali za Srbe će to biti početak pakla!

Podsetimo, novoformiranu koaliciju predstavnika Srba na Kosovu, čine uz Radu Trajković, čine Slaviša Petković, Nenad Rašić, Dragiša Mirić i Branislav Marković.

Trajkovićeva koja predvodi tzv. Savez za Kosovo, filijalu Saveza za Srbiju predvođenog Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, izjavila je da se nada da Srbi neće glasati za Srpsku listu.

Rada Trajković Dragan Đilas

printscreen

Rada Trajković Dragan Đilas, Foto: printscreen

Stvar je sasvim jasna, uz pomoć albanskih glasova izbaciti Srpsku listu, razjediniti Srbe na Kosovu, osujetiti interes države Srbije u njenoj južnoj pokrajini i na kraju kao lažni predstavnik srpskog naroda podržati institucije na Kosovu.

Dakle, Đilasovi kandidati na kosovskim izborima otvoreno priznaju nezavisno Kosovo i traže ključna mesta u lažnoj državi za sebe.

Od vodećih pozicija, po svemu sudeći, neće biti ništa, ali sopstveni interes će, bez sumnje, biti namiren.

 

BONUS VIDEO: Ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Alo.rs