PRAZNI SE ARENA, ODLAZE POSLEDNJI PACIJENTI: Vesić ima dobre vesti, umesto bolničkih kreveta uskoro utakmice i koncerti!
Facebook

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da poslednji pacijenti napuštaju privremenu bolnicu u Štark areni, koja se na osnovu odluke Vlade od 14. maja zatvara.

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu Studija B, rekao da će od poslednjih 49 pacijenata koji su ostali u privremenoj bolnici u Štark areni njih 13 biti prebačeno u kovid bolnicu u Batajnici, a ostali će biti pušteni kućama jer su izlečeni.

Vesić je dodao da će posle toga privremena kovid bolnica u Areni biti zatvorena, kako je Vlada Srbije odlučila još 14. maja. On je istakao da privremena kovid bolnica u Štark areni ima 510 postelja. "Kroz Štark arenu prošlo je 4.970 pacijenta i 450 u prvoj turi. Nažalost, dogodila su se četiri smrtna slučaja", rekao je Vesić.

Vakcinisano 666.286 punoletnih ili 47,9 odsto punoletnog stanovništva Beograda!

Prema zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu je vakcinisano 666.286 punoletnih lica što iznosi 47,9 odsto punoletnog stanovništva Beograda! Zaključno sa jučerašnjim danom revakcinisano je 39,6 odsto punoletnog stanovništva odnosno 551.028 lica, a u populaciji starosti između 65-74 godina vakcinisano je 77.51 odsto. Od početka procesa masovne imunizacije u Beogradu je dato 1.217.364 doza vakcina. U Beogradu treba da se vakciniše još 29.211 lica kako bi tačno polovina stanovnika bila zaštićena.

Beograd pobeđuje!, poručio je jutros Vesić na svom Fejsbuk profilu.

On je ukazao da je zatvaranje privremene bolnice u Areni dokaz da se Beograd uspešno bori s virusom i naveo da je vakcinisano oko 48 odsto stanovništva, a revakcinisano skoro 40 odsto.

Vesić je dodao da će Arena veoma brzo ponovo postati mesto na kome će se odigravati sportske utakmice i organizovati koncerti.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading