UDAR NA SRBE I ZBOG ISTINE O RAČKU Kurti izveo uniformisane teroriste zbog šake glasova!
Jarinje - Alo!

A mi nikome ne pretimo, ne svetimo se, samo tražimo da naš narod ima pravo na život!

Tako je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković u petak objasnio koji su stvarni motivi podizanja tenzija u pokrajini. Od početka nedelje samo se nižu napadi i provociranje naših sunarodnika: počelo je otimanjem srpskih registarskih tablica i upadom specijalnih jedinica ROSU na sever KiM, zatim su bez razloga pretučeni Srbi kod prelaza Brnjak, a u petak je poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću stigao poziv na izdržavanje zatvorske kazne.

POZIV ZA IZDRŽAVANJE KAZNE

Todosijević je optužen za "etničku, rasnu i versku netoleranciju", jer je 2019. rekao da je "povod za agresiju na našu zemlju bila takozvana humanitarna katastrofa na Kosovu i Metohiji, odnosno slučaj Račak, a upravo su albanski teroristi, koji su sve to izmislili, činili najveće zločine na KiM".

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, a povodom najnovijih poteza Prištine, poručio da je naša zemlja danas jaka na međunarodnom planu i da samim tim neće dozvoliti napade i maltretiranje Srba. Povodom poziva Todosijeviću da se javi na izdržavanje kazne, on je rekao da je jasno da žele da zatvore ceo srpski narod na KiM i ne daju mu da govori istinu. Podsetio je da je predsednik Aleksandar Vučić, a na osnovu zaključaka na Savetu za nacionalnu bezbednost, zatražio da se poništi ova sramna presuda.

Prema njegovim rečima, Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da je ne interesuje Briselski sporazum. On je poručio da stanje treba da se vrati na period od pre 20. septembra i da se razgovara u Briselu kako bi se sporna pitanja rešavala:

- A to podrazumeva da se povuku sve mere koje je Priština donela protivpravno bez dogovora sa Beogradom. Ne znam da li se dogovaralo nešto sa Evropskom unijom, ali ovakvo iživljavanje nećemo dopustiti, jer ako se ovde ne stane, pitanje je šta je sledeće i gde će sledeće ROSU da uđe.

I ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u petak da će naš narod na KiM biti zaštićen i da se više nikada neće ponoviti martovski pogrom:

- Kao što je rekao predsednik Vučić, da kolone izbeglica beže pred kamom i jamom, pred silom, a da Srbija gleda u nebo i ćuti, više se nikada neće dogoditi. Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami, imaju Srbiju.

Vulin je ponovio da će srpska Žandarmerija ispuniti svako naređenje predsednika Srbije, navodeći da je ona spremna, obučena, tehnički opremljena i visoko motivisana da odbrani svoj narod gde god je potrebno. I on je ukazao da se flagrantno krši Briselski sporazum, ali je istakao da je suštinsko pitanje da li reč EU ima neku težinu:

- To su obični lažovi, čija reč ništa ne važi i koji ne poštuju svoj potpis.

Kako je ocenio, cilj Prištine je da se destabilizuje ceo region i da se privuče pažnja zapadnih aktera:

- Ukoliko žele razgovor, moraće da se povuku specijalne jedinice ROSU sa severa KiM. Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo. Ako treba neko da se igra silom, Srbija je malo moćnija nego Kurti sa šakom razbojnika.

VEĆINA SUDIJA - ALBANCI

IvanTodosijević je najpre prvostepeno, a zatim i pred Apelacionim sudom, osuđen na dve godine zatvora. U veću je bilo troje albanskih sudija, čime je prekršen Briselski sporazum, koji predviđa da kada se sudi Srbima, mora biti većina srpskih delilaca pravde. Advokat Todosijevića podneo je žalbu pred Vrhovnim sudom tražeći da se presuda ukine ili vrati na ponovno odlučivanje.

NE PUŠTAJU NI NA TERAPIJU

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je u petak i Prištinu i međunarodne organizacije da dođu i da se uvere da je tačna vest da su Srbi pretučeni kod prelaza Brnjak, jer su se u delu javnosti pojavile drugačije vesti. Kako prenosi "Kosovo onlajn", on je rekao da, uprkos tvrdnjama komandira specijalne jedinice ROSU, ljudi mogu slobodno da prolaze, a jedna žena koja je trebalo da primi terapiju nije mogla da prođe.

HELIKOPTERI U PREVENTIVNE SVRHE

Tri helikoptera Vojske Srbije MI-35 nadleću od četvrtka prostor pored administrativne linije kod prelaza Jarinje sa strane centralne Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane. Kako je navedeno, helikopteri su upućeni u preventivne svrhe i prate bezbednosnu situaciju na terenu.

 

Komentari (0)

Loading