URAČUNAT SVAKI SEKUND Fudbaleri Brazila i Portugala proveli najviše minuta na terenu
EPA-EFE/YONHAP

Izveštaj ispituje akumulirano opterećenje igrača od 12. jula 2021. do 24. oktobra 2022. godine i takođe upoređuje rasporede ove sezone sa drugim fiskalnm godnima koje su prethodile Svetskom prvenstvu.

Prema Fifpro, fudbaleri Brazila i Portugala su od avgusta sakupili po približno 30.000 minuta igre, duplo više od mnogih selekcija koje su se kvalifikovale na SP.

Od početka sezone 2021/22. svaki igrač u reprezentaciji Portugala "igrao je u proseku 5.200 minuta, što je ekvivalentno 58 mečeva od 90 minuta", ističe se u izveštaju Fifpro, koji "podvlači ekstremno preopterećenje nekih igrača, posebno onih koji igraju za klubove u Evropi".

- Podaci naglašavaju psihički i fizički napor sa kojima se suočavaju mnogi reprezentativci zbog prenatrpanog rasporeda utakmica koji ne funkcioniše kako bi trebalo i ne uzima u obzir njihovo zdravlje - rekao je zamenik generalnog sekretara Fifpro Simon Kolosimo.

- Svako u profesionalnom fudbalu treba da preusmeri svoje prioritete kako bi osigurao da igrači imaju uravnoteženiji raspored i da mogu da budu najbolji u ključnim trenucima u svojoj karijeri - dodao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading