korona
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tužnu vest potvrdio je lekar Horhe Patrac koji se skoro dve decenije starao o nepoznatoj ženi.

Кlarinja, kako ju je prozvala medicinska ekipa, pronađena je pregažena na Dan zaljubljenih 12. juna 2000. godine, maltene u centru Vitorije. Tačna lokacija sudara i vozilo koje je udarilo ženu nikada nisu identifikovani. Spasila ju je Hitna pomoć, međutim, nije imala dokumentaa, a dovezena je u bolnicu već bez svesti.

Žena je hospitalizovana u vegetativnom stanju u bolnici vojne policije u Vitoriji. Nijedan rođak ili prijatelj nije je posetio za 24 godine.

Medicinski tim je smatrao da je koma pacijenta visoka.

- Mi klasifikujemo komu na skali od tri do 15 poena. Tri znači da je najdublja koma. Žena sa nama nema kontakt i zato klasifikujemo komu od sedam do osam - objasnio je ranije pukovnik Patrac.

Doktor, koji je nedavno penzionisan, navodi da je tužan što nije rešena misterija identiteta.

- Veoma je tužno imati ovakav ishod, ali moramo da zapamtimo da Bog ima svrhu. Verujem da ću u budućnosti sve ovo razumeti. Trudimo se da njen život, koji je tako težak, učinimo dostojanstvenijim. Ovo je tužan kraj - naglasio je Patrac.

Medicinski tim sada nastoji da Klarinja ne bude sahranjena u zajedničkoj grobnici već pokušavaju da joj pruže dostojanstven kraj.

Više od 100 porodica kontaktiralo je tokom godina nadležne službe da identifikuje Кlarinju kao mogućeg nestalog rođaka. DNК testovi su međutim bili nekompatibilni.

Nada Malbašić iz Banjaluke, koja je nakon saobraćajne nesreće 34 godine provela u komi, čime se može svrstati među medicinske fenomene, preminula je prošlog maja u rodnom gradu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading