VELJIN UBICA UHAPŠEN U ŠPANIJI Svedoci kažu da je škaljarcu "prosuo mozak u  supu"!
Alo.rs/J. O.

Mnogi mediji pisali su da je Brašnjević mrtav.

Brašnjeviću su lisice na ruke stavljene u koordinisanoj međunarodnoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, SBPOK -a, Europola, i tužilaštava u Grčkoj i Španiji. U ovoj akciji, na teritoriji Srbije, Grčke, Španije, sinoć je uhapšeno ukupno osam osoba.

- U Srbiji je uhapšeno najviše osoba i to u Beogradu, Novom Sadu i Slankamenu. Reč je o akciji koja je trajala duži vremenski period, jer su pojedini pripadnici “kavačkog klana” uhapšeni još pre mesec dana. Hapšenja su rezultat istraga ubistava vođa “škaljarskog klana” Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini u januaru 2020. godine, kao i o istragama ubistava Alana Kožara i Damira Hadzića u julu iste godine na Krfu - navodi “Politikin” sagovornik.

Podsetimo, glavni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić prošle godine bio u službenoj poseti u Francuskoj upravo u vezi sa ovim istragama.

Ime Milinka Brašnjevića dospelo je na stupce crne hronike još 2010. godine kada se MUP oglasio da je razbijena „organizvana kriminalna grupa“ na čijem čelu je bio izvesni Aleksandar Stanković, mnogo poznatiji po nadimku Sale Mutavi. Jedan član te grupe, koja se bavila trgovinom droge, bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva, niko drugi do Milinko Brašnjović, koji je zajedno sa još jednim saučesnikom pucao na mladića u naselju Medaković.

Nikola Spasojević

Foto: Nenad Vujanović

 

Napad je bio odmazda jer su Brašnjević i saučesnik od mete pomislili da je pripadnik druge kriminalne grupe sa kojom su bile u sukobu. Možda žrtva nije bila prava, ali pucnjava jeste, pa je Milinko jedno vreme bio u bekstvu.

Osim Lalića, Brašnjevićevo ime na suđenju Belivuku i Miljkoviću spominjao je Nikola Spasojević, takođe svedok okrivljeni u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Svedočeći pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, on je rekao da je posle dvostruke likvidacije u Atini dva puta išao u Makedoniju da pucačima klana Milinku Brašnjoviću i Ljubomiru Lainoviću da novac.

- Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli za pogrešan sto, a da je Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je “prosuo mozak u supu”, a da je Lainović ubio Stamatovića - kazao je između ostalog Spasojević.

Prvi put im je, kako je naveo, odneo 2.600 evra, a drugi put 36.000 evra i sat marke “roleks”.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading