Zenica Siniša Petrić Siniša petrić Zenica
Foto: Printscreen/Bosanska policija

Siniša Petrić zvani Zenica, koji je važio za jednog od najmonstruoznijih ubica zemunskog klana i koji je 2012. uhapšen u Valensiji, u petak 2. februara bi trebalo posle 12 godina da se vrati u svoju Bosnu!

Kako se ranije pisalo, Zenica je trebalo da stigne u domovinu 17. januara, ali je iz nepoznatog razloga njegov dolazak pomeren za 2. februar, kada bi trebalo da sleti na aerodrom u Sarajevu.

Navodi se da je to bila njegova želja da ostatak kazne umesto španskog kazamata zameni domaćim zatvorom. Sumnja se da bi kaznu mogao da služi u kazneno-popravnom zavodu u Foči u Republici Srpskoj.

Važio je za bliskog saradnika Luke Bojovića, „zemunaca“ i škaljarskog klana, a do hapšenja 2012. nije bio naročito poznat široj javnosti.

- Petrić je, između ostalih, u medijima povezivan sa ubistvima državljana Crne Gore Brana Šaranovića, Danila Radonjića, Dženana Ramovića… - navode mediji iz Republike Srpske.

Poznanici iz predratnog perioda u tadašnjoj Jugoslaviji otkrili su detalje iz života ovog žestokog momka, koji je ogrezao u kriminalu. Kažu da je nadimak Zenica dobio kasnije po mestu svog rođenja - gradu u BiH, ali da je ranije bio poznat kao „Žmira“.

- Žmirkao je dosta, pa je zbog toga imao takav nadimak, a ovaj Zenica je dobio kasnije. U jednu ruku bio je tih i nije previše govorio, ali je isto tako bio jako mlad kada je počeo da nosi oružje za pojasom - rekao je jedan od njegovih poznanika za Srpskainfo.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading