Hapšenje UKP MUP policija
Foto: Printscreen/MUP

- Automobilu su potom dovoženi na teritoriju Republike Srbije, gde su u unapred obezbeđenim garažama - radionicama - „štekovima" prepravljani, a kasnije otuđivani, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist. Lica koja su lišena slobode su M.T, B.T, D.M, I.S, B.T, R.K, R.T, B.I, S.Đ, D.J i H.T. - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako saznajemo, jedna od radionica, u kojoj su menjali automobile, nalazi se u Šapcu.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od pocetka 2020. godine do 09.01.2024. godine izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

- Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminale grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća kolicina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake. Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminale grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za orgazovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading